Článek na přání: Můj největší kuchařský zážitek


Ahoj :)
Dneska je zase úterý a s ním i další článek na přání, který opět vybrala Kristýnka z blogu world-of-creation.blogspot.cz (pokud chcete i vy vybrat příští téma článku, napište ho prosím dolů do komentářů!)

Dnešní téma je můj největší kuchařský zážitek a rovnou se do toho pustím.

Strašně ráda dělám dezerty, ale ty nepečené. Z pečených mám celkem strach.
Začalo to úplně nevinně, když jsem v televizi viděla tento nepečený dezert, který dělal Jamie Oliver, kterého považuji za velmi milou kuchařskou ikonu.
A protože naši byli následující den v práci, rozhodla jsem se je překvapit tímto zákuskem (kupodivu se přidal i můj mladší, téměř 18 letý brácha, pořád strašný puberťák). Vydala jsem se tedy do obchodu, nakoupila všechny suroviny, včetně hotového korpusu, kterým si v receptu pomohl i Jamie.

Tady je recept a každý z našich karambolů v jednom :)

1. Rozmixujte 2 banány s mlékem - jaksi doma nebyl mixér, takže jsem se snažila nožem, šlehačem, prostě vším ;D.

2. Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr - tohle je snad jasné, karamel se připálil v pánvi, ve druhém pokusu taky, ale nakonec jsme to zvládli. Ano, můj bráška pak asi půlhodiny zachraňoval pánev.

3. Banánovomléčnou směs z bodu jedna přidáme ke karamelu, mícháme dokud se karamel do směsi nevstřebá - kupodivu se tady nic nestalo.

4. Nalijte do výseče korpusu a na 20 minut dejte do mrazničky - mezitím jsem úspěšně všechno nádobí naházela do dřezu a v kuchyni byla obří spoušť.

5. Ušlehejte z kávy a smetany krém - toho se ujal brácha, smetana byla po celý kuchyni ;D.

6. Banány nakrájejte na plátky a položte na korpus. Vyšlehaným krémem potřete celou vstvu banánů - nejlepší bod tohoto receptu. Tohle bylo zvládnuto na jedničku s hvězdičkou.

7. Hoblinkami z čokolády posypte celý korpus - kdo by se s tím štval. Udělala jsem jich pár a dál dort posypala grankem :D

8. Dobrou chuť - kupodivu to bylo dobré a nikdo se neotrávil ;D.

Na to, že tento recept je na 30 minut, dělali jsme to asi hodinu a půl, ne-li dvě. Každopádně výsledek byl celkem koukatelný, posuďte sami :)

Štítky: ,