I love England: příběh, fotky + France

Ahoj všem :)
Dnešní článek bude celkem aktuální, protože se o Velké Británii v poslední době mluvilo. Jak víte, královské rodině se narodil malý princ, George Alexander Louis z Cambridge a tak Británie slaví. Je to velká událost, stejně asi jako sňatek Kate a Williama, který se odehrál 29. dubna 2011, před dvěma roky. A jsou to taky dva roky od toho, co jsem tuto úžasnou zemi mohla navštívit.

Protože to ve mne zanechalo obrovský dojem, chci se s vámi podělit o pár fotek, které jsem tam pořídila.

Jeli jsme 1. května roku 2011, školní výlet, exkurze, říkejte si tomu jak chcete. Byla jsem ve druháku a vím, že z mojí třídy jsme tam jely jenom 3 holky, pár kluků a zbytek byl promíchaný, ale to vůbec nevadilo, protože myslím, že všichni jsme měli v našem ročníku hezké vztahy, přátelství a tak podobně.
Jak jsem tedy psala, vyjeli jsme (tuším v pondělí) a dojeli na místo až druhý den. Z benzínek v Německu, Francii a tak dále fotky nemám, to je snad všude stejné ;D.

Do Londýna jsme dorazili druhý den ráno, takže je jasné, že jsme se moc nevyspali - spánek v autobusu vážně není žádný med, obzvlášť když nesedíte u okna.
Vystoupili jsme u London Eye, takzvaného oka Londýna, které se dá přirovnat k Ruskému kolu, šli jsme k Buckinhemskému paláci a navštívili spoustu dalších zajímavých míst, stejně tak další den a i den následující. Strávili jsme tam 3 dny, a dvě noci spali u náhradní rodiny, některým vyhovovala, někde je rozmazlovali, ale já jsem takové štěstí neměla. Ale druhý den v autobuse jsem se dozvěděla, že to mohlo být i horší a rozhodně nespím v nejhorší rodině.

Řekněme, že paní byla celkem nezodpovědná, málem nás zapomněla vyzvednout u autobusu, dávala nám pohlídat její děti (věk 2 a 4 roky), zatímco ona si vesele skypovala, odešla si na párty a nechala nás u nich doma samotné a nechala nás jet s úplně cizím chlapem k autobusu, místo toho, aby nás tam sama odvezla.

Co se týče jídla? Radši pomlčím. Sami si umíte udělat obrázek, když vám řeknu, že nesnáším ryby a každá její svačina rybí pomazánku obsahovala - takže jsem jedla v Mekáčích převážně ;D.

A teď konečně ty fotky :)



Výše zmíněné London Eye a na další fotce pohled z nejvyššího vrchu a další pohledy z něj





Na následující fotku jsem nejpyšnější :')



Když už jsme u toho Big Benu, tak i pár fotek ze země :)







A kdo by neznal známý Tower Bridge? Ano, otevřel se chvilku po tom, co jsme po něm prošli :)





Co bych to byla za turistku, kdybych si nevyfotila známou telefonní budku? :D



A mám tady i Double-Decker s něčí hlavou ;D





Nahoře vidíte krásný Buckinghamský palác. Turistů je tam předpokládám vždy velké množství, ale dva dny po svatbě Williama a Kate tam bylo opravdu narváno :).

Moje úlovky z Londýna:


Myslím, že tohle k Londýnu stačí. Když jsme u té Velké Británie, ve stejný den kdy Kate porodila, tedy 22.7. vydali One Direction videoklip k písni Best song Ever. Já nejsem jejich fanynka, opravdu mne jejich písně nechávají chladnou (až na One way or another), ale tuhle bych mohla poslouchat pořád. Je rychlá, má spád a hlavně má dokonalý videoklip! Tolik jsem se u něj nasmála jak dlouho ne - tedy u jeho začátku, který trvá asi dvě minuty třicet, než píseň začne. Kluci se zhostili i jiných rolí, všechny postavy v úvodu jsou oni přestrojení - viz konec videa.






Když jsme z Londýna odjížděli, brali jsme to ještě přes Francii, do které jsme dorazili večer, přespali v "hotelu" F1 a strávili tam celý další den.
K tomu nemám víc co říct, snad jen, že anglicky se těžko domluvíte, Francouzi angličtinu v lásce nemají, všude se prodávají malé Eiffelovky a lidi jsou tam taky celkem milí :).
To by bylo pro dnešek vše, ještě na závěr pár fotek. Mějte se :)



Pyramidy před Louvre :)



Louvre :)

Teď už jen Eiffelovka a další pohledy z ní :)
















Štítky: ,