Rozhovor s Kris Týnkou: "Ke Koblihám jsem se dostala úplně náhodou"

Ahoj :)
Pro dnešní rozhovor jsem se rozhodla oslovit Kris Týnku, jejíž krásný blog najdete ZDE. Známe se už nějaký ten pátek přes facebook a měla jsem tu možnost s ní poprvé strávit minulý víkend v Praze. O našem víkendu se víc dočtete TADY.
Dokonce jsme si založily svou stránku na facebooku. Pokud má někdo zájem vědět o co jde, jukněte TADY.

1. Ahoj Kris Týnko, mohla by ses všem čtenářům na úvod představit?Ahoj, tak je asi všem jasné, jak se jmenuji. Je mi 20 let, miluji kočky a mým největším koníčkem je asi vyrábění věcí, které se občas snažím i prodat nebo darovat a udělat tím i radost někomu jinému.

2. Co nejčastěji nebo nejraději vyrábíš?
Dřív to bylo hodně fimo, u toho jsem se naseděla hodně, ale v poslední době na něj nějak zapomínám a věnuji se "čistější" práci a to korálkům, ze kterých nejčastěji dělám náramky. V poslední době jsem ale přišla i na chuť vyrábění z papíru, ze kterého jsem udělala hromadu Lucky Stars, ale vyrábím z papíru i korálky, ze kterých pak později dělám náušnice a také mě baví malování na textil.

3. Na který svůj výrobek jsi nejvíce pyšná?
Tak to je těžko říct :D.  Možná bude těch výrobků i více. Z každého materiálu je něco, z čeho mám velkou radost, že se mi to povedlo, ale asi největší radost mám z přívěsku sovy z filcu, protože to byla moje první velká zkušenost s šitím a strávila jsem nad tím asi nejdelší čas a přijde mi, že na první pokus to vypadá docela dobře.
Více tvorby na world-of-creation.blogspot.cz
4. Tak s tím musím souhlasit! :) A jak si užíváš léta?No řekla bych, že léto jen přežívám než, že si ho užívám :D. To vedro je nesnesitelné a každý pohyb je skoro nadlidský výkon :D tak se snažím co nejvíce se vyhýbat slunci, takže většinu času trávím doma nebo pak v chládku v lesoparku.
5. Na Tvém blogu píšeš, že posloucháš německou kapelu Tokio hotel a českou kapelu Koblížc!. Jak jsi se k nim dostala a co pro tebe tyto kapely znamenají?
Tak k Tokio Hotel jsem se dostala před nějakými 8 lety a to díky spolužačkám ve škole. Možná to bude už i přes 8 let, protože jsem je začala poslouchat ještě dřív, než jim v ČR vyšel úplně první videoklip a stali se pro mě dalším dílkem v životě, bez kterého nemůžu žít. I když jsem měla několik období, kdy jsem si nepustila jedinou písničku, pořád jsem tak nějak průběžně sledovala novinky a nějak mi přijde, že
je to úplně normální denní věc, jako cokoliv jiného, co běžní lidé každý den dělají. Je to trochu taková "povinnost", která vznikla úplně náhodou a jsem za to děsně ráda, už jen proto, kolik lidí jsem díky nim poznala a tak se můj život rozrostl o pár známých. 
Ke Koblihám jsem se dostala úplně náhodou a to rovnou na jejich koncertě, kde jsem od nich neznala jedinou písničku :D Kamarádka mě tam vytáhla a od té doby jsem byla na několika jejich koncertech po Praze a přijdou mi naprosto skvělý. Mají chytlavou, energickou hudbu a hlavně dá se s nimi úplně v pohodě bavit. I když hodně holek říká, že jsou namyšlení, hlavně tedy Josie, ale já jsem nikdy s ním problém neměla. Pokaždé se vyfotil a se mi i podepsal, když jsem za ním přišla. 

6. Studovala jsi střední pedagogickou školu. Proč jsi se rozhodla pro tento obor?
Tak já už jsem od malinka toužila být učitelkou, a pak na základce, když jsme si dávali přihlášku, to pro mě bylo úplně jasné...říkala jsem si, že je to nejlepší volba pro mně, už i kvůli tomu, že mám ráda děti, ale během studia jsem zjistila, že jsem od toho čekala trochu něco jiného a možná trochu lituji toho, že jsem nešla někam jinam na nějaký kreativnější obor.

7. Kdyby sis mohla znovu vybrat jakýkoliv obor, co by to bylo?
Přemýšlela jsem nad cukrářkou, což by mě si myslím bavilo, protože děsně ráda peču, ale těch oborů by se našlo více, třeba taková aranžérka by se mi taky líbila a nebo celkově nějaká výtvarná škola.

8. Jaký je tvůj největší sen?
Jednou bych chtěla mít svojí vlastní školičku, kde bych byla sama sobě šéfovou a cítit se tak v práci volná a dělat to, co chci já a nepodřizovat se ostatním a další takový sen je mít alespoň trochu slavný blog a začít prodávat ve velkém své výrobky.

9. Snad se Ti sny splní jak si přeješ. Tímto bych náš rozhovor uzavřela. Děkuji ti moc! 
Já také moc děkuju :)

Štítky: , ,