Jaký jsi barevný typ? Aneb vše o barevné typologii

Příjemný den všem! :)
Stalo se ti už někdy, že by jsi nevěděla, co si obléct na sebe, jaká barva ti nejvíce sluší? Že jsi při konečné fázi líčení zjistila, že si modrá barva na očích prostě nesluší? Třeba by byla lepší zelená. A třeba taky ne. Ale kdo se v tom má vyznat? Na všechny tvé otázky odpoví barevná typologie. Protože podle ní poznáš, jaká barva rtěnky je pro tebe ideální, nebo jestli jsou červené šaty pro blondýnku opravdu tou správnou volbou.

Základem barevné typologie je rozdělení do čtyř skupin podle ročních období, tedy jarní, letní, podzimní a zimní typ. Ty se dále dělí do dalších kategorií.
Pojďme si jednotlivé typy rozebrat do detailu.

Předem ještě chci říct, že určitě existují lidé, kteří se mohou do určité skupiny zařadit téměř stoprocentně. Ale věřím, že jsou i takoví, kteří působí jako směska dvou a více typů :)

Jarní typ

Lidé jarního typu působí velmi jemně. Jejich pleť je světlá, rty mohou mít namodralý tón, samozřejmě jsou růžové nebo světle růžové. Barva očí bývá světle modrá, sytě modrá, šedozelená, šedomodrá, ale barva může být i oříškově, světle hnědá. Lidé tohoto typu mají většinou světle hnědé nebo plavé vlasy.

Co se týče líčení, neměly by se volit příliš výrazné barvy. Zaměřte se především na světlé a decentní tóny, které působí jemně a přirozeně.

Při výběru oblečení se řiďte stejnými zásadami, jako u líčení. Volte světlé odstíny. Jarní typy by se měly vyhnout převážně černé a bílé barvě. Alespoň se to všude říká. Kažopádně já si myslím, že zrovna černá a bílá, jsou barvy neutrální, které sluší opravdu každému.

Letní typ

Lidé letního typu se téměř neliší od jarního. Tyto dva typy jsou si velmi podobné, akorát letní typ je "studenější". Můžeme si pod tím představit opět světlou pleť, stejnou barvu očí jako u typu předchozího. Barva vlasů může být ze širokého spektra. Od platinové až po tmavě hnědou.

Letní typy by se opět měly vyhýbat výraznému líčení, avšak výhodou pro ně je, že většinou každé jejich líčení působí velmi pěkně, přirozeně a slušivě.
Velmi dobře ženách vypadá kouřové a studené líčení.

Velmi slušivé je oblečení s pastelovými barvami. Nejlepším tahem je starorůžová barva, která pro ostatní typy vhodná není. Dívkám letního typu naopak podtrhuje jejich přirozenou krásu.

Podzimní typ

Podzimní typy se vyznačují béžovou až zlatavou pokožkou. Na pleti se objevují pihy, které mohou být po celém těle. Jak je známo, tyto ženy mají problém s opalováním, neboť se na slunci velmi rychle spálí, zčervenají a za dva dny po údajném "opálení" není ani stopy. Jejich pleť dostane původní barvu.
Barva očí je výrazná. Zelená, modrá či hnědá v opravdu sytých odstínech.
Dívky s pihy mají většinou zrzavé nebo hnědé vlasy, může se mezi nimi vyskytnout i nějaká plavovláska.

Podobně jako u letního typu, pokud se žena umí namalovat, sluší ji téměř vše.

Pravou barvou pro ženu podzimního typu je zelená, nebo rezavá.

Zimní typ

Když slyším toto spojení, okamžitě si představím Sněhurku. Její jméno má opravdu význam, protože stejně jako ona, všechny ženy, které mají něco společného s tímto typem mají namodralou světlou pokožku, tmavé vlasy (hnědé, tmavě hnědé, černé), stejně jako jejich oči,
které jsou modré, modrošedé, nebo tmavěmodré.


Za sebe můžu říci, že tyto ženy se opravdu uměly narodit. Nejen, že mají krásné havraní vlasy, ale mohou se nalíčit i velmi výrazně, a přesto jim to bude slušet.

Podobně jako s líčením je to i u oblékání. Tyto ženy se nemusí bát ostrých, pastelových barev.


Pokud stále nemůžeš určit svůj typ, mohu Ti poradit tzv. šátkový test - určení barevného typu pomocí šátků.


Zdroj obrázku ZDE

Štítky: