Retro TAG

Ahoj všem!
S tímto TAGem jsem se setkala poprvé u Petry (petralovelyhair.cz) a strašně moc se mi líbil! Tak jsem se rozhodla ho udělat taky :)
Snad se bude líbit i vám :).
Jenom na úvod chci říct, že v prosinci oslavím svoje dvacáté narozeniny. Tento TAG bude proto převážně z roku 1993 - 2006.

1. Oblíbený večerníček/pohádka
Z těch kreslených večerníčků bych určitě zmínila Boba a Bobka, Bolka a Lolka, Makovou panenku, Vílu Amálku, Rákosníček a v neposlední řadě Rumcajs.
Z hraných to byl asi Krakonoš.
Co se pohádek týče, nejoblíbenější je určitě Tři oříšky pro Popelku a Princezna ze Mlejna. Ať žijí duchové je celkem taky fajn film nejen pro ty menší. A pak Lucie postrach ulice. Že by tím, že je moje jmenovkyně? ;D.
Chobotničky jsem měla taky hodně ráda :).
A pohádky na dobrou noc od mamky nebo taťky? Určitě nechyběla Karkulka, Sněhurka, Šípková Růženka, 7 krkavců (myslím, že se to tak jmenovalo :D) a 12 měsíčků.

V roce 2013 stále holduji Popelce a Princezně ze Mlejna a ještě se mi líbí Peklo s princeznou, myslím, že se to tak jmenuje, hraje tam Jirka Mádl a Terka Voříšková. A Čertova nevěsta je taky pěkná pohádka :).

2. Oblíbený interpret/skupina/hudbaKdyž mi byly dva roky, tak to byla skupina sourozenců Kelly Family. Jo je to dneska hodně retro, ale přesto, že zpívali anglicky, tak jsem zpívala s nimi. Vždycky jsem chtěla být zpěvačkou. Pokaždé mi to příbuzní říkají, že jsem na ně zpívala a jezdila v takovým houpacím koníkovi :D.
Od nás frčeli zrovna Lunetic. Když jsem byla na prvním stupni, tak byly velkým hitem skupina Holki. Já nikdy předtím hudbu neposlouchala, ne moc.
Ale pak v mých 11/12 jsem objevila Tokio Hotel. Je to tedy už 8 let zpátky. Totálně jsem si je zamilovala a byla to první skupina, kterou jsem vážně poslouchala, hledala o nich informace a tak :).
Oni určitě ještě retro nejsou, poslouchám je stále. Všichni mi říkali, jak to je jenom mánie a že mně to za 14 dní přejde. Do těch 8 let by se dalo 14 dní napočítat v řádu stovek. A věřím, že mně budou zajímat ještě hodně a hodně dlouho :).

3. Oblíbená sladkost
Sladkosti, to je moje ještě dodnes. Ať už to byly lízátka, čokoládky, zmrzlina.Gumoví medvídci, lentilky a hlavně Lipo bonbóny :).

4. Oblíbená dětská hra
Byla to určitě guma. Bohužel si spousta mladších pod tím představí akorát kondom, než nějakou hru. Alespoň jsem to nikde už dlouho neviděla hrát. To mně bavilo ohromně. A pak i "školka" se švihadlem.
A pak různé takové ty hry na učitele, witch, nebo s legem. Nebo ještě s těma hračkama které jsou v kinder vajíčku. 
A samozřejmě stolní hry jako žížaly, člověče nezlob se, pexeso, mikádo. Z karetních her kvarteto nebo třeba Černý Petr.
A hrozně ráda jsem hrávala Dostihy a sázky! :)

5. Oblíbené jídlo v dětství
Hranolky se smaženými žampióny. Pro ty, kteří nemilují hřiby asi ne, ale já tohle jídlo mám ráda dodnes :).

6. Oblíbená dětská knížka
Bambi. Pamatujete na toho srnečka ne? :) Myslím, že to byla srnka. Já nikdy knížky moc nečetla, takže tohle bylo pro mně ideální, mělo to asi 70 stran a spoustu obrázků.
A druhá taková knížka, která mně v dětství bavila byl Všeználek.
Když jsem šla do puberty, tak jsem hodně četla autorku Jaquiline Wilson, která měla spoustu krásných knížek o přátelích, prvních láskách a podobně. Můžu jmenovat například Holka z popelnice, První starosti, Vadí nevadí, První slzy, Ilustrovaná máma, Můj tajný deník, Divný dárek, Průšvihářky, Lola Rose, Dvojčata v průšvihu, Půlnoc, Dítě do kufru. Jo vážně jsem ji žrala ;D.

7. Oblíbené oblečení/ obchod s oblečením
Když jsem byla mladší, tak jsem se celkově chodilo často k Vietnamcům. Hrozně jsem byla pak nadšená, když jsem začala nakupovat v Takku a NY. Dneska v Takku nenakupuji už vůbec a v NY jenom občas ;).

8. Oblíbený seriál
To vím úplně jistě! Krok za krokem :)

9. Idol
Jak jsem psala už u dvojky - Tokio hotel. Jejich plakáty byly všude. Měla jsem i boty. Tričko, deku, polštáře, CDčka, DVDčka, kalendář a tak mám stále :). I ty plakáty. Akorát od té doby, co se malovalo už nejsou pověšený na zdi :).

10.  Oblíbená hláška
Jedna taková mně napadá - vyser si oko. Omlouvám se za slovník, ale vážně to tak bylo. Jednou jsem pak to oko vyměnila za jedno hodně hodně a hodně sprosté slovo, které začíná na p. Ano, je to ono. Jedna holka mně nabonzovala a měla jsem domácí vězení :D.

To by byl můj Retro TAG, mám něco společného? :)
Ráda bych do tohoto TAGu označila Laru z youtube kanálu Mondberg Vienna, nebo třeba Kris Týnku :). Samozřejmě se může zúčastnit kdo chce :)

Štítky: ,