Zumba


Krásný den všem :)
Dnešní článek jsem se rozhodla věnovat jednomu sportu, který mně před prázdninami hodně pohltil.
Jak už jste z nadpisu mohli poznat, jedná se o zumbu.

*Předem upozorním, že toto jsou moje postřehy. Je možné, že máte jiné zkušenosti.

Na zumbu mně přilákala moje spolužačka ze střední. Tento sport (tanec, chce-li) mne zajímal už mnohem dříve, ale jako vždy, nemohla jsem se k němu dokopat. Rozhodla jsem se to zkusit, protože tanec je jediný druh sportu, u kterého snad nejsem schopna se zabít.
Tento sport mně baví hodně, ale bohužel na něj nemám čas chodit. Tak jsem se rozhodla, že ho budu cvičit sama doma. To, že jsem líná cvičit sama, když necvičí nikdo se mnou, je druhá věc.

Zakladatelem zumby je kolumbijský trenér a choreograf Alberto "Beto" Peréz.
Jedna lekce zumby trvá přibližně 60 minut a je založena na střídání pomalých a rychlých písní. Právě tím dochází nejvíce k efektivnímu spalování kalorií. Střídání temp je ten správný klíč k úspěchu.
Stejně, jako každý jiný tanec, má i zumba své kroky, které mohou být obměněny a sloučeny s dalšími styly. Já třeba chodila na zumbu, ve které jste žádnou typickou hudbu pro ni neslyšeli. Trenérka nám pouštěla písničky známé z televizí, rádií, youtube. Rihanna, Don Omar nebo Mohombi byli na denním pořádku.
Mezi jednotlivými písněmi byla asi tak 60-120 sekundová pauza na vydýchání, otření potu a doplnění tekutin.

Musím říct, že po první lekci jsem myslela další dva dny, že umřu. Nemohla jsem chodit, jak mně nohy bolely. A jak se říká, kůže byla pro moje svaly prostě krátká. Po druhé lekci bylo vše už v pořádku a hlavně jsem se cítila skvěle! Ne, že by byl výsledek tak brzo vidět, ale rozhodně jsem měla dobrý pocit, že jsem pro své tělo něco udělala a ono mi to určitým způsobem vracelo :).

Tento článek bych ukončila nejspíše pár videi, které by vás mohly namotivovat k tomuto úžasnému sportu :).



Štítky: