Urban Decay Vice 3 Palette recenze

Ahoj Charmings!
Dneska si dáme recenzi, na jejíž psaní jsem se strašně moc těšila. Z názvu už víte, že se jedná o paletku Vice 3 od Urban Decay. A já tu paletku naprosto miluju :).



Kosmetičtí nadšenci jistě ví, že Urban Decay je jedna z tzv. high-end značek, nebo-li značek, která se nedá sehnat v drogérii, ale pouze v parfumeriích (např. Americká Sephora). Tudíž její ceny nejsou zrovna nejlevnější, rozhodně ne pro nás Češky :).
Tato značka se bohužel nedá sehnat v České Republice. Možná na nějakých e-shopech, ale tam nemáte zaručeno, že za tu cenu koupíte original, ne padělek.

Já bych ráda poděkovala své spoluzačce, která mi tuto paletku sehnala přes známého v Americe. Věřím, že i přes to, že se nedá tady sehnat, článek někoho zaujme, protože přece jenom, i když je paletka v Česku nesehnatelná, Urban Decay zná téměř každá slečna :).

A teď už k samotné paletce :)



Představuji vám již v pořadí třetí Vice paletku od Urban Decay. Tyto Vice paletky jsou limitované, většinou vycházejí vždy na konci roku. Vice 3 se poprvé objevila tuším 13. září 2014. Předloni mi utekla Vice 2, která obsahovala krásné studené barvy. Proto jsem byla zvědavá, jak na tom bude "trojka". Jak můžete vidět, cesta až z daleké Ameriky trošičku poznamenala obal paletky, ale to vůbec nevadí.

Když krabičku otevřete, vyleze z ní krásný obal paletky, který ladí s krabičkou. To pouzdro vidím jako obrovskou výhodu při cestování.



Když rozepnete zip obalu, dostáváte se k samotné Vice 3 paletce.



Obal paletky wow, prostě pecka. Líbí se mi jak barvy, tak to vystouplé písmo, které je mimochodem vystouplé i na samotné krabici paletky.
Po otevření můžeme vidět krásných 20 stínů + veliké zrcadlo.



Dámy, samy posuďte tyto krásné teplé odstíny! :)
A co se týče názvů odstínů, UD opět nezklamala :)



V paletce opět nechyběl klasický štěteček, na který jsme u UD zvyklé. Z jedné strany na nanášení stínů, z druhé strany na jejich blendění :).



Na zadní straně krabice je samozřejmě také přehled stínů + informace o paletce.



A teď už k samotné pigmentaci stínů. Stíny jsou máslovité konzistence, pigmentované velmi dobře. Řekla bych, že to jsou NEJLÉPE pigmentované stíny jaké doma vlastním. Samozřejmě tomu také odpovídá cena paletky, ke které se ještě dostaneme.

Udělala jsem swatch každého stínu - to co vidíte je po jednom dotyku prstu ke stínu + přenesení na druhou ruku.
Stíny jsem nabírala po sloupcích.
Ještě bych ráda zmínila, že stíny jsou opravdu dobře v paletce poskládané. Vzhledem k tomu, že jich je 20 a jsou zasazeny do řad 4x5, můžete vytvořit několik kombinací čtvrtců ke každému stínu. Tyto čtverce k sobě vždy perfektně ladí, můžete proto udělat obrovské množství barevných líčení! A to pouze když se držíte hranice čtyř stínů. Může tedy vzniknout téměř nekonečné množství variant líčení! :)









Jak můžete vidět, stíny jsou velice dobře pigmentované. Jediné, co bych jim vytkla, že trošičku práší, musí se s nimi pracovat opatrně.


Jak už jsem psala, stíny jsou opravdu hodně dobře pigmentované. Jsou to nejlepší stíny, které jsem kdy vyzkoušela. Teď je otázkou, zda jste ochotni do nich investovat.
O UD se ví, že vyrábí jedny z nejlepších očních stínů vůbec. Bohužel za kvalitu se musí připlatit. Tato paletka mě i s poštovným stála 1500 Kč. Možná si řeknete, že jsem blázen, ale já stíny UD vždy chtěla vyzkoušet. Splnila jsem si tak jeden z mých kosmetických snů a nelituji. Stíny opravdu vydrží celý den, jsou krásně pigmentované, skvěle se s nimi pracuje - jsem maximálně spokojená.

Trochu počítání na závěr:
Paletka obsahuje 20 očních stínů - jeden stín váží 0,8g. Budu počítat cenu i s poštovným. 1500:20 =75 Kč. To znamená, že jeden stín z této paletky stojí 75 korun. A teď si vemte, že za téměř stejné peníze chce Essence jejich 3D stíny. Všichni víme, jak na tom Essence s kvalitou je...opravdu se vám pořád zdá 1500 korun hodně za paletku kvalitních stínů?
Catrice chce za jeden oční stín 110 korun. Pořád se vám zdá cena Vice 3 hodně?

Je to samozřejmě o vás a vašich preferencích, jenom jsem vám zároveň chtěla i trošku ukázat, jak se dá počítat s kosmetikou :).

To by bylo dnes vše. Paletku rozhodně doporučuji, celkově stíny UD určitě doporučuji, takže pokud pro vás není problém cena, chvilku šetřete a dočkáte se opravdu kvalitních stínů :).

Štítky: , ,