30 Day Shred s Jillian Michaels - START

Ahoj Charmings! :),
S novým měsícem jsem se konečně rozhodla, že se sebou začnu konečně něco dělat. Ne, že bych byla tlustá, to rozhodně ne, ale zároveň nemám tělo holky z playboy časopisu.
Vzhledem k tomu, že plánuji v červnu dovolenou ve Španělsku (a zároveň jsem si za lednové zkouškové slíbila piercing do pupíku) jsem se rozhodla zpevnit své tělo, zejména břicho a zadek.

Tyto (už samy o sobě problémové partie) se během Vánoc a zkouškového období hodně uvolnily. A já to na sobě bohužel znám. Příjdu si tlustší a oplácanější než kdy dřív, i když to třeba okolí vidí jinak. Jsem prostě nesvá a necítím se dobře. Navíc jsem poslední dobou hodně unavená a nevyspaná.

Mým hlavním problémem bylo tedy najít správné cvičení, které by mé požadavky splnilo, aniž bych nějak výrazně zhubla. O to se totiž vůbec nesnažím. Právě naopak. V pondělí jsem si přes internet počítala BMI hodnotu a při výšce 162 cm a váze 50 kg na mě vyskočila hodnota 19,05, jinde 19,1. Pokud se v těchto tabulkách a kalkulačkách alespoň trochu orientujete, tak víte, že hodnota pod 19 znamená podváhu. A tu já rozhodně nechci. Jde mi tedy pouze o zpevnění svalstva a těla.

Zkoušela jsem některé challenge typu 30 Day Squat Challenge. Po některé době jsem ale zjistila, že je vhodná maximálně k tomu, abych si zničila kolena. Ale pak mi kamarádky začaly chválit cvičení s Jillian Michaels. Rozhodla jsem se toto cvičení tedy vyzkoušet.

Image for Jillian Michaels - 30 Day Shred (Blu-ray) from SHOP.CA
zdroj obrázku

30 Day Shred

Jedná se o 30 denní cvičební program, jehož cílem je zapojit co nejvíce svalů (a spálit tak co nejvíce kalorií) za minimální čas. Těchto 30 dní je rozděleno do 3 levelů z nichž každý cvičíte 10 dní. Prvních 10 dní level 1, poté dalších 10 dní level 2 a posledních 10 dní level 3. Zní to jednoduše že?

Na úvod cvičení je tzv. warm up, neboli rozehřátí. Před každým cvičením se musíte pořádně rozehřát a ani toto cvičení není vyjímkou. Poté následují 3 šesti minutová kola (3 minuty posilování, 2 minuty kardia a 1 minutu posilování břicha). Na závěr jsou poté ještě další cviky na protažení. Svaly si potřebují odpočinout a pomalu vydechnout. Úvod a závěr cvičení jsou stejně důležité, jako cvičení samotné, aby jste se mohli druhý den vůbec zvednout z postele a nic vás nebolelo (co si budeme povídat, i tak to bolí a to hodně, pokud nejste zvyklí cvičit).

Samotné cvičení (tedy bez rozehřátí svalů a závěrečného protažení) trvá 20 minut, během kterých se nezastavíte. Cviky se střídají velmi rychle, téměř nemáte ani šanci vydechnout.

Ve videu vám předcvičuje samotná Jillian, která má s sebou dvě asistentky. Jedna z nich předvádí cvičení tak, aby ho zvládnul i začátečník. Druhá naopak cvičí verzi pro pokročilé.

Přiznám se, že kolikrát mám s mým astma problém cvičení udýchat, ale myslím, že je to pouze otázkou času, než si zvyknu se opět hýbat. I přes to, že už zrovna nemůžu a chci si trošku odpočinout, přestanu na pár sekund cvičit s Jill a zaběhám si na místě. Její cvičení stojí hlavně na tom, že musíte cvičit 20 minut bez přestávky. Pauzu máte pouze v případě, že dokončíte cvičení, které se provádí na zemi, a musíte se zvednout. Tím, že fungujete těchto 20 minut + 5 zahřívacích + 5 protahovacích, nasratrujete tělo tak, že spaluje i několik hodin poté, co už necvičíte.

Jill bohužel všechno za vás nezvládne. Obrovským klíčem pro toto cvičení je motivace a silná vůle. Bez těchto dvou věcí toto (ani žádné jiné) cvičení do konce nedotáhnete. Abych se více namotivovala, vyrobila jsem si menší plakát a budu už jenom odškrtávat. A důležitá je také strava. Neříkám, že všichni teď máme začít jíst jako králíci, ale na druhou stranu, dřete se s cvičením a pak do sebe nacpete každý den čokoládu?


Za sebe můžu říct, že to není žádná sranda a doufám, že vydržím až do konce. I možná proto píšu tento článek, abych pak nezklamala i vás, určitě budete čekat na výsledky.

Za měsíc se můžete těšit na článek, ve kterém popíšu, jak mé cvičení probíhalo, uvidíte fotku před a po (snad bude vidět nějaký rozdíl), opět vám řeknu svou váhu (i když si myslím, že se moc lišit nebude). 

Vy mi určitě dejte vědět do komentářů, co si o tomto cvičení myslíte a jaké jsou vaše názory a dojmy.

Mějte se krásně a přejte mi, ať cvičení dotáhnu až do konce! :)

Štítky: