Co mi vadí na ostatních blogerkách?

Ahoj Charmings!
Určitě nejsem jediná, která si všimla určitých "blogových trendů", ale bohužel v negativním smyslu! Je mi jasné, že ne všichni budete souhlasit s tím, co zde napíšu, ale třeba se najde někdo, komu naopak tento článek pomůže.

Předem chci říct, že tímto článkem nechci rýpat do ostatních blogerek, ani je nějak shazovat nebo ponižovat. Jenom chci poukázat na něco, co si ony samy třeba neuvědomují, ale my čtenáři je vidíme. Já sama se těchto chyb snažím vyvarovat, i když uznávám, že i mé začátky na tomto blogu byly nejspíše podobné.

Zdroj obrázku

 Chování autora blogu:

1. Pravopisné chyby v článcích
Neříkám, že já chyby nedělám. Občas mi to také uteče. Ale všechny články se snažím si znovu přečíst, ještě před tím, než je publikuji. Pokud nejste zdatní v gramatice českého jazyka, není nic jednoduššího, než článek napsat ve Wordu, nechat si zkontrolovat chyby a poté článek zkopírovat do bloggeru.

2. Rušivé elementy na blogu
Do této kategorie bych zařadila dva, čím dál tím častěji objevované jevy - hudba na blogu + sněžení.
Nikdy nevíte, kde, kdy a kdo Váš blog čte. Když jsem chodila ještě na základní školu a objevovala blogový svět, občas se mi stalo, že jsem přišla ve škole na počítač a chtěla číst blogy. Ve škole nebyly sluchátka a třída měla rázem rádio. Teď jsem sice na vysoké, ale tento trend stále ne a ne přejít.

Sněžení na blogu je hezké asi první 3 minuty, než to Vaše čtenáře odradí.

3. Vzájemné sledování
Tohle je jedna z věcí, které nikdy nepochopím. K čemu Vám je vzájemné sledování na blogu? Píšete ten blog pro radost, nebo pro nějaký zisk? Momentálně mám 252 pravidelných čtenářů, které zbožňuji, ale nikdy jsem neškemrala o vzájemné sledování. Našli si ke mě cestu sami.

4. Autor, který se nechá podplatit každou blbostí.
Možná to bude znít trošičku závistivě, ale opak je pravdou. Nerozumím tomu, když někdo má v téměř každém článku něco, co mu bylo poskytnuté zdarma. Proč ten blog vlastně dotyčný autor zakládal? Ano, já přijala teď první nabídku na spolupráci, která mi přišla zajímavá, ale pár jsem jich také už odmítla. Vzhledem k tomu, že mám blog převážně o kosmetice, jsem věděla, že to bude trošku finančně náročné, ale nelituji. Nedopustila bych, aby převažovaly věci získané spoluprací, než věci, které jsem si koupila sama.

5. Kopírování článků
Rozhodně není OK, vzít článek jednoho autora, trošku jej přeformulovat a vydat za vlastní. Inspirace povolená je. Existuje spoustu článků na stejné, nebo podobné téma (a tenhle také není vyjímkou), ale pište tak, jak danou problematiku vidíte vy. Pište Váš názor, ne názor někoho jiného.

Kopírování fotek snad ani rozvádět nemusím. Vždy uvádějte zdroj!

Linn Isabel
Zdroj obrázku

Chování čtenářů blogu:


1. Snaha zvýšit si návštěvnost komentováním článků, aniž by je vůbec četli
Na mém blogu se naštěstí takoví čtenáři často neobjevují, ale setkala jsem se i s případy, kdy mi pod článkem přistál komentář typu: "Hezký blog, mrkni na můj". Je logické, že jsem se na něj nepodívala. Proč bych se dívala na blog někoho, kdo neměl ani tu práci si přečíst článek, který mi zabral několik hodin? Měla bych kouknout na blog nějakého spamera, který jenom obíhá blogy a nenemáhá se je vůbec číst? Ne, děkuji.

2. Pravidelní čtenáři jenom pro zisk.
Jeden z častých jevů. Autor blogu vyhlásí Giveaway, ve které chce něco věnovat svým pravidelným čtenářům. Těm, kteří komentují a sledují jeho blog pravidelně. Je jasné, že se chtějí zúčastnit i další lidé, a proto blog začnou sledovat. Kolik se jich ale po ukončení GA vrátí? A co víc, někteří se po ukončení Giveaway z pravidelných čtenářů smažou, protože blog nehodlají číst. To raději už budu bez pravidelných čtenářů, než mi nějaké "naoko".

3. Anonymové
Na mém blogu se jich zatím moc nevyskytovalo (i když po dnešním článku, kdo ví). Jsou ale blogy, kde se tito lidé vyskytují pravidelně a ničí tak náladu ostatním blogerkám. A já si vždy říkám, proč? Proč to dělají? Nutí je k tomu závist, že nemají úspěšný blog? V každém úspěšném blogu jsou léta dřiny! Nikdo nemůže čekat, že jeho blog bude mít během prvního měsíce 1000 pravidelných čtenářů a  miliónovou návštěvnost. Tak to prostě nefunguje.
Podle mého názoru jsou anonymové lidé, kteří se nudí a nemají nic lepšího na práci než kritizovat a nadávat. A za svůj "názor" se stydí, proto se ani nejsou schopni pod něj podepsat.

A co vy, mí milí čtenáři? Máte stejný názor? Zapomněla jsem na něco? :)


Štítky: ,