DIY: Lucky Stars

Ahoj Charmings!
Vždy jste si říkaly, že si chcete vyzdobit pokoj takovými hvězdičkami? Příjdou vám roztomilé, tak jako mě? Slečny nebojte, mám pro vás návod. Není to opravdu nic těžkého :).



Na výrobu této hvězdičky vám bude stačit obyčejný papír (já používala barevný) a nůžky. Hvězdičku budu vyrábět společně s vámi, a proto, že nemám momentálně barevné papíry, ukážu vám to na tom obyčejném :).

Jedna hvězdička se tvoří z proužku papíru. Záleží na vás, jak bude široký - tak bude široká i hvězda.



Začneme tak, že si vezmeme jeden konec proužku a uděláme "smyčku".



Poté vezmeme druhý konec papíru a smyčkou ho protáhneme a "utáhneme". Pozor, abychom papír nepřetrhli!.





Kratší část proužku přehneme a ustřihneme - pokud je moc dlouhý a přečuhuje.



Teď vezmeme ten ohnutý kousíček a opatrně ho zasuneme za ten ohyb, jak můžete vidět na fotce.




Papírek si otočíme z druhé strany. A začneme ho střídavě obmotávat zbytkem proužku. První začneme napravo, dále doleva a zase doprava. Střídáme, dokud nám nezůstane malý kousek.







Papírek si opět otočíme na druhou stranu s tím, že ještě naposledy přehneme druhý konec papírku tak, aby se schoval do té škvírky.




 Teď už začneme tvarovat hvězdičku. Jednoduše papírek chytneme tak, aby jsme jeden roh drželi palcem a ukazováčkem. Pak papírek stiskneme do požadovaného tvaru. Omluvte můj nehtík, ulomil se mi těsně před focením.



Tohle uděláte s každým rožkem a máte hvězdičku hovotou!



Teď už je jen na vás, co s ní provedete. Já si s Lucky Stars rozhodla vyzdobit pokoj. Ale využít je můžete například i na výrobu šperků :) Nádobky na hvězdičky mám z Nanu Nana.




To by bylo ode mě pro dnešek vše. Snad jsem vám alespoň trošku pomohla, nebo vás inspirovala. Vyzkoušíte taky Lucky Stars? :)

Štítky: