Behind the scenes of With the Charm

Ahoj Charmings!
Dneska vám ukážu, jak to chodí v "zákulisí" tohoto blogu, aneb to, co provází tvorbu článku, než vznikne v takové podobě, v jaké ho vidíte na blogu :).

1. Čerpání inspirace a nápadů
Bez nápadu by nikdy žádný článek nevznikl. Nejvíce mě náměty na článek napadají právě při poslechu hudby, sledování seriálů a mých oblíbených youtuberů. Samotné články pak vznikají taky při poslechu hudby.



2. Organizace
Všechny své nápady si poctivě sepisuji a sestavuji v mém blogovém "kalendáři". Mám v něm vymezeno, jaký článek kdy musí vyjít. Někteří si možná všimli, že v pondělí vycházejí inspirativní články, ať už DIY, Outfity nebo Wreck This Journal.
Úterky jsou věnované podobnému vykecávání, jako právě dnes. Ve středu bývají recenze, ve čtvrtek se občas objeví nějaký lifestyle článek. Soboty jsou oddechovější, TAGy nebo Nákupy, či shrnutí určitého měsíce.
Pátek a neděle jsou zatím volné, ale chtěla bych alespoň pátky ještě prokládat tutoriály, tak uvidíme, třeba se k tomu někdy dopracuji :).



3. Fotky
Ke každému článku se snažím nafotit vlastní fotky. Někdy ale občas použuji nějaké z internetu, u nich pak máte uvedený zdroj.
Tvorba fotek vypadá asi nějak takhle. V pokoji je obrovský chaos, ale vy ho nakonec nevidíte.



Výsledná fotografie (aneb to, co z mého stolu vidíte vy):



4. Úprava fotek
Na každé fotce, kterou na blog dáte, by měl být určitý produkt dobře vidět. Neměl by ani být moc rozmazaný. Nemusíte mít doma přímo zrcadlovku, stačí si s fotkou pohrát v počítači. Já fotky upravuji v Photoshopu :)


5. Psaní samotného článku
Když už mám nachystané fotky, začínám psát článek. Jak jsem již zmínila, většinou u toho poslouchám hudbu, ale občas taky pálím svíčku nebo piji kafe.



6. Dát světu o článku vědět
Posledním bodem, který udělám hned po napsání článku, je to, že vám hodím odkaz na svou FB stránku - odkaz na ni a všechny sociální sítě máte v menu.



A jak to chodí u vás, blogeři a blogerky? :)

Štítky: