Barcelona - den první - Spaní na letišti a šílené vedro!

Ahoj Charmings!
Dneska bych vám ráda popsala první den, který jsme ve Španělsku strávily. Článek o naší cestě tam, si můžete přečíst TADY.

Po mém šíleném zážitku (doprava do Prahy) jsme naštěstí měly klidný let. Bohužel jsme letěly až večer. Do Barcelony jsme tedy dorazily chvíli po 23. hodině. 
V jakém hotelu Vás ubytují tak pozdě? V žádném. Musely jsme strávit noc na letišti.

Noc se neskutečně táhla, nemohly jsme spát, protože nebylo kde. Lavičky byly přepůlené na dvě části, takže bohužel jsme mohly jenom sedět. Nějak jsme to nakonec zvládly. S menšími komplikacemi jsme našly ráno i autobus, který nás z letiště vyvezl do města Barcelony.

Ráno nás bohužel také neubytovali, takže jsme si nechaly věci na hotelu a prozkoumávaly Barcelonu.

Úplně první památka, kterou jsme viděly, byla tato katedrála. 


Více nás ale zaujal Casa Battló, tzv. Dům z kostí.


Během naší procházky Barcelonou jsme narazily i na tuto budovu.


Ubytovat nás měli až v půl třetí, takže pořád jsme měly spoustu času. Rozhodly jsme se jít do parku. Cestou jsme potkaly i Sagrada Familia.


A tady už jenom pár fotek z parku :)


Protože jsme stále měly spoustu času (a jeden park nám nestačil), projely jsme se metrem k parku Güell, který je známý hlavně pro exponát draka (salamandra). Já bych ale řekla, že je určitě známý i svou trasou, jak se do parku dostat.
Z fotek můžete vidět, že park je opravdu hodně vysoko.


Poté jsme jely na hotel a konečně jsme se ubytovaly. Únava z nevyspalosti nás ale už dávno přešla, takže jsme si jenom na hodinku odpočinuly. Pak jsme šly najít Primark.
Mapa nás zavedla úplně opačným směrem, než měla, ale alespoň jsme viděly zase o kousíček z Barcelony více :)


Naštěstí nás jedna paní nasměrovala pak správně.


Po nákupech jsme už jely k večeru zpátky na hotel. Měly jsme skvělé plány na další den, ale M. objevila fotky herců z The Vampire Diaries s fanynkami, které byly pořízeny právě v Barceloně, ve stejnou dobu jako jsme tam byly my. A jedna z fanynek na facebook napsala, před jakým hotelem se to stalo. V ten moment spousta lidí vědělo, kde naši oblíbenci bydlí.
Tak jsme se rozhodly chopit situace a trochu přeorganizovat plány na další den.
A jak to dopadlo? To se dozvíte v zítřejším článku :)

A nebojte, Haul z Primarku bude klasicky na konci měsíce v samostatném článku :). 

Štítky: , , ,