Cestovatelský TAG

Ahoj Charmings!
Vzhledem k tomu, že ještě stále máme prázdniny a já miluji cestování, jsem se rozhodla pro vás sepsat Cestovatelský TAG. Nejsem zastáncem toho, že TAGy jsou pouze pro "zatagované" bloggery, takže pokud chcete tento TAG udělat, pusťte se směle do toho :)

Otázky prokládám svýma vlastníma fotkama, které jsem pořídila v tomto roce (Barcelona) nebo v letech předešlých (Anglie).

 1. Jaká je tvá nejoblíbenější země?
 Předpokládám, že tato otázka se vztahuje na země, které jsem už navštívila. Ještě loni bych zvolila Anglii, na sto procent. Ale letos? Po návštěvě Španělska? Španělsko mi rozhodně moc učarovalo. Takže pravděpodobně asi Španělsko, ale Anglie je hned v těsném závěsu!


2. Zima nebo léto? 
Myslím, že bych teď už ani nedokázala žít bez jednoho nebo druhého. Nejraději mám něco mezi tím, tak akorát. Protože ale musím vybrat jenom jedno, tak volím léto :)


3. Jaká je tvá vysněná destinace?
Je tolik míst, které bych chtěla vidět. Ale můj největší sen je LA :)


4. Kolik zemí jsi už navštívila?
Počítejme spolu: Egypt, Anglie, Francie, Španělsko, Rakousko, Polsko, Řecko. V těchto zemích jsem se na nějakou dobu zdržela. Pokud ale mám počítat i země, ve kterých jsem fyzicky byla jenom díky tomu, že jsem jimi projížděla, autobusem tam zastavila a prošla se kolem, musím přidat na seznam Německo, Maďarsko, Makedonii, Srbsko a Slovensko. S těmito zeměmi to vychází na 12 zemí. Jinak jich bylo pouhých 7.

Vše mám zaznamenané v mobilu v tzv. Been App, kde si můžete psát, které místa jste navštívili. Aplikace vám potom ukáže, kolik % pevniny jste na naší planětě navštívili a kolik mám ještě zbývá :)


5. Kam by ses podívala ještě jednou?
Do Španělska a Anglie. Opravdu nádherná místa.


6. Nejoblíbenější forma dopravy?
Určitě letadlo. I když z něj mám strach a bojím se, že prostě nedoletím. Je to nejpohodlnější dopravní prostředek. Miluji taky cestování vlakem, ale nesmí to být nějak velká vzdálenost.


7. Na který zážitek nikdy nezapomeneš?
Na Bloody Night Con ve Španělsku :)


8. Ztratila ses někdy na cestě?
Ztratila. Ve Francii, konkrétně v Paříži u Eiffelovy věže. Nemohly jsme s kamarádkou najít metro tak dlouho, že jsme nestihly autobus do Prahy a musely si zaplatit další, který stál jednou tolik.

9. Co ti na cestě nesmí chybět?
Foťák, mobil a sluchátka.


10. Rada na závěr pro ty, kteří by chtěli cestovat ale myslí si, že nemůžou?
Aby si zakázali slovo "nemůžu". Pokud máte tu možnost, určitě jeďte a cestujte, cestujte a cestujte :)

Z dnešního TAGu je to vše, určitě mi napište, které země jste navštívili vy a kam se ještě chystáte, nebo co je vaše vysněná destinace :)

Štítky: ,