5 věcí, které při blogování rozhodně nedělat!

Ahoj Charmings!
V dnešním článku jsem se rozhodla pro vás sepsat 5 věcí, které rozhodně nedělat při blogování, takže se na článek rovnou pustíme :)

 
Zdroj obrázku

1. Nekopírovat 
Toto je asi jedna z hlavních věcí, které se v "blogerském světě" prostě neodpouštějí. Nemůžete se sebrat a ukradnout článek, který už napsal někdo jiný. Inspirace je samozřejmě povolena, spousta z nás píše podobné články typu nakupů, tagů...ale měl by každý svůj článek napsat sám za sebe :)

Stejně tak to platí i pro fotky. Nemůžete si jen tak vzít cizí fotku a nacpat si ji do článku, když vám nepatří. Pokud je obrázek volně dostupný, vždy u něj uveďte zdroj!

2. Komentáře - Reklamy
Každému z nás udělá radost komentář, který je k věci. Komentujte článek, který si přečtete. Reklamy typu "hezký článek, podívej se na můj blog www.potrebujizvysitnavstevnost.blog.cz" by neudělaly radost ani vám, na vašem blogu. Proto tohle nepište ani ostatním blogerům. Na sdílení odkazů na váš blog je na facebooku vytvořeno mnoho blogerských skupin, do kterých můžete link na váš blog nasdílet kolikrát chcete.

3. Přeplácaný design 
Design dělá na blogu opravdu hodně. Pokud budete mít sebelepší články, ale vzhled blogu bude přeplácaný a čtenáři nebudou vědět, kam se dívat dřív, je možné, že blog raději zavřou. Design by neměl rušit čtenáře od čtení článku. To je důvod, proč na váš blog přišel. Nechtěl se dívat na milion blikajících animací kolem a na kurzor, místo kterého má koníka, z kterého padají hvězdičky a třpytky. S tím souvisí i hudba, která se zapne při příchodu na blog. V ten moment nevypínám hudbu, ale zavírám samotný blog.

4. Články o ničem
Je fajn, že chcete aby váš blog byl aktivní. Pokud ale nemáte o čem psát, raději ten článek nepište vůbec. Články, ve kterých zmíníte třemi větami, že jste byli ve škole, máte hromadů úkolů a zítra bude další článek na blogu, opravdu nikoho nezajímají. Klidně si dejte i pár dní pauzu (ne zase půlroční, aby se na váš blog nezapomnělo), během které naberete inspiraci na další články. Napište článek, se kterým budete opravdu spokojeni a sami byste si ho rádi přečetli. 

5.  Pětka z češtiny?
Některé blogy vypadají, jako by jejich autoři sotva zvládli pátý ročník základní školy. Ano, i mi se stává, že mi občas ujede nějaká hrubka - nikdo není dokonalý. Důležité je vědět, s čím bojujete. Já mám hlavně problém s mě a mně, proto se v této oblasti soustředím nejvíc, když článek píši, aby tam ta chyba prostě nebyla.
Pokud ale vidím článek, v jehož prvním odstavci je 5 a více hrubých gramatických chyb, tak prostě blog zavírám. Nemám ráda, když chyby bijí přímo do očí.

Toto bylo pět mojich rad. Co byste poradili vy? :)

Štítky: ,