Co bych vzkázala malé Lucince TAG

Ahoj Charmings!
Dneska mám pro vás speciální a tak trochu jiný TAG, ve kterém napíšu dopis sama sobě do doby, kdy mi bylo přibližně nějakých 10-18 let (+ poslední fakt se stal letos, když mi bylo 21). V prosinci oslavím 22, takže bych řekla, že určitý nadhled už mám :)
Určitě mi nezapomeňte do komentářů napsat, co byste vy vzkázali sami sobě. Chtěla bych "zatagovat" Kristýnku, Laprinečku, Marťu, Terku, Ivy a Sue - těším se na vaše dopisy! :)


Nebojte, ty láhve byly prázdné, ale jde vidět, že jsem opravdu Češka :D :D

Moje milá malá puberťačko Lucy,
v první řadě bych ti chtěla říct, že se nemáš hádat se svým mladším bratrem a už vůbec ne běhat po bytě a zavírat před ním dveře. Obzvlášť, jsou-li skleněné. Osmiletý klouček to opravdu nestihne ubrzdit a dveřmi proletí jako pták. Budeš pak ráda, že má kvůli tobě "jenom" pořezanou ruku, rozseknuté obočí a že nemá střepy z rozbitých dveří v oku.
Je fajn, že se tvé blogerské nadšení projevilo už ve dvanácti letech, ale rozhodně bys nikdy neměla dávat na svůj první blog třídní fotku z šesté třídy a napsat k ní jména všech spolužáků, včetně třídní učitelky. Může se totiž stát, že se rozhodne vygooglit si své jméno, na ten článek narazí a zavolá si tě do kabinetu.   
Neházej se slizem v pokoji na táboře po spolubydlících. Ony uhnou, sliz se přilepí na stěnu a když ho sundáš nebo odpadne sám, zůstane na zdi po něm barevná šmouha.
Nesnaž se napodobit EMO styl. Všechny ty lebky, rukavičky, proužkovaný tmavý mikiny na Tobě nemusí vypadat zrovna nejlépe.
Nesmutni, když ještě v devítce nemáš skoro žádná prsa a všechny tvé spolužačky mají. Později se pak budeš divit :)
Nevař, když se tomu jídlu nehodláš plně věnovat. Je sice fajn, když uděláš směs na špagety, ale když pak odejdeš checknout facebook a zapomeneš se tam, celou směs samozřejmě spálíš a budeš v kuchyni větrat i dvě hodiny.
Nikdy si při výběru druhého jazyka na střední škole nevyber němčinu jenom proto, že německy mluví členové tvé nejoblíbenější kapely. Budeš se pak čtyři roky trápit s jazykem, který je jedním z nejtěžších. 
Nikdy neskákej z postele, nikdy neskákej na práh dveří od stanu na táboře, protože se Ti může lehce stát, že si zvrtneš kotník, budeš celou noc brečet bolestí a budeš ho mít do rána veliký jako jablko. A celkově na sebe dávej prosím pozor.
Rozhodně nikdy nemixuj alkohol a nepíj kvůli nějakého kluka. Další den ti bude tak špatně, jako ještě nikdy v životě. Vždycky se před akcí pořádně najez. Nikdy nepíj, když jsi předtím nejedla. A možná raději nepíj vůbec!
Nepodceňuj přípravu na maturitu. Nebudeš muset pak den předem brečet a doufat, že se stane zázrak.
Vždycky si přečti příbalové letáky k lékům. Nejsou součástí balení jenom tak. Může se totiž stát, že si jich vezmeš víc, než můžeš, předávkuješ se a skončíš o půl jedné v noci v nemocnici.
Hlavně ale buď šťastná a užívej si života! :)

S láskou,
Tvé starší já. 




Štítky: ,