Jak upravuji fotky na instagram?

Ahoj Charmings!
Instagram je jednou z nejrozšířenějších sociálních sítí na světě a já sama jsem mu doslova propadla. Svůj instagramový účet jsem založila tuším v roce 2013 a od té doby jsem publikovala už téměř 500 fotek! Za ty tři roky jsem se dopracovala pouze k číslu 240 sledovatelů, ale pokud tady někoho můj instagramový účet zaujme a bude mě chtít sledovat, budu jenom ráda :)
Na instagramu mě najdete jako @lucyenne483

Jak ale fotky na instagram upravuji?

Rozhodla jsem se vám to ukázat na této fotce:


Ještě předtím, než si otevřu samotnou aplikaci na úpravu fotek, zabrousím do aplikace Top Tags, která vám ukáže nejčastější a nejvyhledávanější hashtagy na dané téma. Najdete tam vše od cestování, přes jídlo, domácí mazlíčky nebo celebrity. Zkopíruju si vybraný seznam hashtagů, zavřu aplikaci Top Tags a otevřu danou fotku ve VSCO.



Rozkliknu si fotku, kterou chci upravit.
Poté mi vyskočí několik filtrů. Já osobně nejraději používám filter H1, který s fotkama dělá opravdu zázraky. Tento filter není v základní verzi aplikace, ale můžete si ho přímo v aplikaci stáhnout zdarma.

Vidíte tu změnu?
Osobně se snažím, aby na fotce bylo vždy něco bílé barvy. A taky důležitá věc - pro každou fotku používám vždy stejný postup a filter. Kdysi můj instagram vypadal jako "každý pes, jiná ves". Milion filterů, na každé fotce jiný. Dnes mám ale na každé fotce filter stejný a můj instagramový účet vypadá pěkně, čistě a přehledně.

Když si vyberu filter, tak poté snížím jeho intenzitu, dokud s ní nejsem spokojená. Pak se vrhám na další úpravy. Ve VSCO můžete upravit jak jas, kontrast, světlo...téměř cokoliv na co si vzpomenete.

Když jsem se vším spokojená, tak jenom fotku oříznu na klasický čtverec.


Pak už jen stačí fotku uložit a přesunout se do instagramu.


Pokud upravuji ještě fotku v samotném instagramu, volím filter Clarendon, jehož intenzitu také snížím.

Přespnu si vedle na světlo, které se automaticky samo upraví, pokud je potřeba.


Naposledy fotku ještě doostřím.


No a je to všechno! Fotka je ready na instagram :) Nezapomeňte do popisku vložit zkopírované hashtagy, aby vaši fotku vidělo co nejvíce lidí.


A jak to máte s instagramem vy? Používáte ho? Co filtery? Dáváte vždy stejné nebo odlišné? Zajímal by vás článek na téma "Moje oblíbené instagramové účty"?
Pokud ano, dejte mi vědět do komentářů.

Hezký den! :)

Štítky: , ,