Dekorace nebo nápoj? Kvetoucí čaj!

Ahoj Charmings!
Je to už několik let, co jsem poprvé viděla u některé mé kamarádky na instagramu kouzlo kvetoucího čaje. Nikdy jsem však neměla možnost ho vyzkoušet. Nevěděla jsem, kde jej sehnat a v obchodech mi taky skoro nikdy neporadili. Nakonec jsem ho dostala od kamarádky v prosinci k narozeninám.
Docela si ho šetřím, proto mi ještě dva kousky z něj zůstaly. A jeden si s vámi dnes uvařím.

Dostala jsem od ní kvetoucí čaj od značky Mystify, který jsem tuším zahlédla v Dm drogérii. Viděla jsem dvě varianty, černou a bílou.


Nevím přesně, jaké příchutě obsahuje bílá varianta, každopádně ta moje obsahuje čaj s příchutí kaktusových fíků, svěží limetku a další dvě příchutě, které jsou už vypity. Byla to okouzlující malina a cukrový meloun.


Jak už bylo zmíněno, zbyly mi pouze dva čaje. Jsou baleny do těchto krásných mini krabiček. Já si s vámi uvařím tentokrát limetku.


Příprava je velmi jednoduchá. Naplníte skleněnou konvici nebo hrnek téměř vroucí vodou a do vody pak vhodíte 1 kus kvetoucího čaje. Takto vypadá po vybalení z krabičky:


No a posledním bodem přípravy je počkat 3-6 minut, kdy čaj krásně rozkvete.


Jak můžete vidět, čaj velmi pěkně rozkvetl. Moc se mi líbí. Co se týče chuti, je celkem dobrý, ale já musím všechny čaje dochucovat. Což je ale můj problém :)

Tak jak se tento čaj líbí vám? Zkoušeli jste někdy? :)


Štítky: ,