Nabídky na spolupráci, nad kterými zůstává rozum stát

Ahoj Charmings!
Dneska bych vám chtěla ukázat trochu toho blogerského zákoutí, ke kterému se běžný čtenář, který nemá svůj vlastní blog, jen tak nedostane. Už z názvu článku jste mohli pochopit, že půjde o trošku rýpací článek, takže pokud se vám takové články líbí, budu ráda, když budete pokračovat ve čtení.

V celkem krátkém časovém období se ke mě dostaly dvě divné nabídky na spolupráci. Pro někoho nejspíše divné nebyly (jak jsem se dozvěděla později od samotných firem), ale normálně smýšlející člověk by se nad nimi pozastavit měl.

Zdroj obrázku

První z těchto podivných nabídek mi přišla od jedné nejmenované firmy, zabývající se pleťovou kosmetikou. Tato firma mě oslovila s žádostí, abych pro ně udělala recenzi produktů, které si sama vyberu. S tím by nebyl problém, na takový typ spolupráce jsem "zvyklá". Problém byl ale však v tom, že firma požadovala pouze kladnou recenzi výrobků. A také to, abych jim článek poslala ke zkontrolování ještě předtím, než ho vydám na blogu.
Samozřejmě jsem jim hned poslala odpověď typu "A co když mi nebude produkt vyhovovat?" a jejich odpověď mě trochu dorazila "Pokud Vám produkt nebude sedět, článek prostě nezveřejníte.".
S tímto jsem samozřejmě nemohla souhlasit. Pokud se firma prezentuje jako "prestižní značka kosmetiky" mají mít výrobky, kterým věří. Nebo snad ne? Slušně jsem je odmítla. Přišla další zpráva. "Dobrá tedy, pošleme Vám výrobky a napište na ně Váš pravdivý názor." Ale proto, že tento vzkaz jsem dostala už tak před měsícem a stále mi nic nepřišlo, předpokládám, že je můj pravdivý názor nejspíše ani nezajímá.

Zdroj obrázku


Druhá, o nic lepší nebo horší nabídka, mi přišla asi dva týdny zpátky přes facebook. Jistá firma mi napsala, zda mám zájem o spolupráci. Když jsem se zeptala, co by spolupráce obnášela, přišlo mi toto:


Opravdu je firma tak drzá, že požaduje abych lákala mé čtenáře, aby dali like, z kterého nic nemají? No snažila jsem se pro vás o upravení podmínek, které zmínili. Ale reakci si můžete přečíst tady:

Tak hlavně, že se jim ozvalo velké množství blogerek. Pravděpodobně ty, které by byly schopny se zaprodat úplně všemu.

Co si o těchto typech spolupráce myslíte vy? Jak byste na ně zareagovali?

Štítky: ,