Gelové nehty - ano nebo ne?

Ahoj Charmings!
Dnes se podíváme na téma, které rozděluje dívky na dvě poloviny. Umělé nebo přirozené nehty. Budu ráda, když mi do komentářů potom napíšete vy svůj postoj na tuto oblast krásy :)

Začnu asi tím jak jsem se k umělým nehtům dostlala. Úplně první a samozřejmě ne nejlepší zkušenost jsem měla už ve druháku na střední škole. Tehdy jsem si nechala udělat úplně první nehty, bohužel u vietnamců. Ne všichni používají totiž vhodný a správný materiál, který vašemu tělu neškodí. Nehty mě potom děsně bolely, hlavně když odrůstaly. A to nemluvím o tom, když jsem nehtem do něčeho narazila a když odpadnul. A nebo, když každý nehet měl prostě jiný tvar. Nehty jsem měla pouze jednou, nebo dvakrát, pak se mi za ně nechtělo platit. Vietnamci si totiž účtují každé zdobení, každý kamínek, prostě cokoliv navíc.

K umělým nehtům jsem se vrátila až ve druháku na vysoké. Začala jsem chodit k české nehtařce, která bohužel zkušeností taky moc nepobrala. Nehty se mi často odchlipovaly, padaly...prostě špatná modeláž. A nehtařka to vždycky svedla na to, že mám přírodní nehty špatné (proč bych si jinak nechávala dělat umělé, že?) a že umělé na nich nedrží, ani tedy ty krátké. Chybu u sebe nehledala. Začala jsem tomu postupně věřit. Nakonec svou práci ukončila a já musela hledat dál.

Trvalo to, ale našla jsem skvělou nehtařku Lucku, u které by mi pravděpodobně držely i nehty půl metru dlouhé. Není problém přijít po třech týdnech na doplnění s tím, že mi žádný nehet nechybí (k první nehtařce jsem jednou přišla i klidně bez 4 nehtů - naštěstí se slouply těsně před její návštěvou) nebo se neodchlipuje.


Vím, že na nich jde vidět, že jsou umělé a ne přirozené. Pořád jsou ale hezčí než mé přirozené nehty, které by takové délky nikdy nedosáhly. Zvykla jsem si na ně a co víc...začaly se mi lépe tvarovat ty vlastní. Na fotkách jste si určitě všimli, že prostředníček a prsteníček mám o dost širší než třeba ukazováček. Je to dané geneticky, ale tím jak je na nehtech ten gel, začaly se i mé vlastní nehty zúžovat a nabírat lepší tvar.

Nebojím se, že mé vlastní nehty budou zničené. Už tak byly dost špatné a s genetikou toho moc nenaděláte. Pokud bych ale měla nehty pěkně vytvarované a zdravé, do umělých bych nejspíše nešla. Mě k tomu ale donutily okolnosti a jsem za to ráda. Nosím je rok a jsem velmi spokojená.

A co vy? Gelové nehty ano nebo ne? 

Štítky: