Chraňte svou pokožku i v létě!

Ahoj Charmings!
Svou pokožku bychom měli všichni ochraňovat jak v zimě, tak i v létě. Bez rozdílu našeho pohlaví. Sluneční paprsky jsou sice důležité pro tvorbu vitamínu D, ale jsou pro naši kůži zároveň i škodlivé, když se jim vystavujeme velmi často a bez ochrany. Proto jsem si na parfums.cz vytvořila seznam, který by se vám mohl pro léto hodit. A co v něm nesmí chybět?

1. Opalovací přípravky 
Asi nejdůležitější bod letních radovánek, party u bazénu nebo koupačky v moři. Mazat se, mazat se, mazat se. Nejen, že tak předcházíte rakovině kůže, ale i také nepříjemnému zčervenání. Všichni se chceme opálit a ne vypadat jako spálená kuřata. Někdo se opaluje rychleji, někdo pomaleji, někdo rovnou do bronz, někdo do červena, ale opalovací krém zaručí, že vaše pokožka bude alespoň trochu chráněna a vyhnete se nepříjemnému spálení, kdy člověk se pak bojí i jít spát, aby ho celé tělo neštípalo.
A nebojte, opálíte se i s SPF 50. Pokud budete ale někdo volit třeba desítku, je pak důležité se mazat hodně často.

Třeba tento krém od Vichy je jeden z nejlevnějších padesátek, které jsem našla.


2. Přípravky po opalování
Nikdy byste neměli zapomínat ani na přípravky po opalování. Pokožku je třeba po každém opalování opět zklidnit. Mě se nejvíce osvědčil Panthenol, který doma používáme už několik let. Je chladivý, pokožku krásně zklidní a já jej používám hlavně po spálení. A tento Panthenol ve spreji je chytrý i svým dávkováním :)



3. Samoopalovací krémy
Pokud se někdo nechce vystavovat Sluníčku vůbec a nebo se prostě jenom špatně opaluje, může vyzkoušet samoopalovácí krém. S těmi já zkušenost nemám, protože dávám přednost přirozenému opálení, ale třeba je to super věc. Myslím, že nejdostupnější bude pro všechny tento krém od Dermacol.


4. Balzám na rty
I vaše rty je nutno před slunečními paprsky chránit. Tento balzám od Labella nabízí až SPF 30, s čímž se v běžných drogériích setkávám bohužel velmi málo. No a protože s balzámy od Labella mám jenom pozitivní zkušenost, věřím, že i tento bude skvělý.


V létě samozřejmě dostávají zabrat i vaše vlasy, ale to už je samostatná kapitola pro jiný článek.
A čím se v létě mažete vy? :)

Štítky: , , , ,