ZOO Praha & Cesta do Drážďan

Ahoj Charmings!
Je neděle, 24.7.2016 a právě sedím ve vlaku na zpáteční cestě do Ostravy. Naštěstí nejedu sama, ale vezu si s sebou kamarádku Kristýnku, o které jsem psala už v předchozím článku z Prahy. A ano, jak vám mohlo dojít, článek opět vychází se zpožděním. Tentokrát vám budu psát o návštěvě pražské Zoo Trója a naší cestě do Drážďan.

Po našem čtvrtečním výšlapu na Lom Amerika jsme nemohly vymyslet lepší program, než se vydat do ZOO, která je - pokud jste tam nebyli a nevíte - opravdu obrovská. Říká se, že se nedá za jeden den projít celá, ale myslím, že jsme to docela slušně zvládly. Až nám zbylo trochu času i na ostatní aktivity. Nejdříve ale k fotkám ze ZOO...


Po ZOO jsme se šly mrknout do hračkářství Hamleys, což je snad druhé největší hračkářství v Evropě. Doufám. Nebo to byla ta ZOO? Těžko říct. Každopádně, hračkářství je opravdu obrovské. Je to úplně jiný svět, jako kdyby jste vešli do hračkářství pana Duncana. Dokonce je uvnitř i kolotoč. Fotky bohužel nemám, doporučuji každému aby se tam podíval sám. Hned se vrátíte do dětství.


Poslední věc na pátečním programu byl trdelník se zmrzlinou. Ano, trdelník se zmrzlinou. Aneb Lůca opět viděla něco na instáči od blogerek a musela to mít taky. A víte co? Je to prostě trdelník se zmrzlinou. Překvapivě. Blbost za 120 Kč, která se ani nedá pořádně sníst a všechna zmrzlina vám skrz díru v trdelníku kape na zem.


V sobotu jsme vstávaly pěkně brzo, protože jsme jely s Primarklovers.cz do Primarku v Drážďanech. Vyjíždělo se už v 7:30, no...možná by se vyjíždělo v 7:30, kdyby celý autobus nemusel čekat na poslední pasažérku, která nedorazila včas. Průvodce Ondra se snažil jí marně zavolat, abychom konečně mohli vyjet. Samozřejmě mu telefon nevzala. Nakonec přištráchala snad ještě o berli stará paní, která suveréně nastoupila do autobusu se slovy "jede to do Dráždaň?". Tak se celý autobus (předpokládám včetně Ondry :D) pobavil a  nakonec jsme všichni vyjeli...

Jeli jsme nějaké dvě hodinky a nakonec vystoupili poblíž Prager Straße. Rozdělili jsme se na dvě skupinky, jedna šla nakupovat a druhá jela ještě dál mrknout na památky s našim průvodcem. Tu hromadu věcí, kterou jsem si koupila uvidíte v sobotním haulu tady na blogu. S Kris a její mamkou jsme zašly do Primarku a hned do několika německých drogérií, takže o nákupy bylo postaráno. Celkově jsme si ten čas v Drážďanech pěkně užily. V nějakých 16:50 měl být odjezd, ale celý autobus musel opět na někoho čekat. No a hádejte na koho. Člověk by řekl, že když se to stane někomu jednou, dá si příště pozor. Ale ta paní prostě ne :)) Alespoň pobavila celý autobus a mohli jsme všichni konečně vyjet zpátky směr Praha hlavní nádraží.


Jak už bylo řečeno, haul uvidíte v samostatném článku. Teď už jsem skoro doma v Ostravě, takže hned jak přijedu domů, všechno vám to nafotím. Mějte se krásně a uvidíme se u dalšího článku! :)

Štítky: , , , ,