Breaking News: Bude ze mě Au Pair?!

Ano, čtete správně. Někteří z vás to možná ví, jiní ne, ale je to už zhruba 7 měsíců, kdy jsem byla asi v polovině psaní mé bakalářské práce a přemýšlela, co vlastně budu po státnicích dělat. Na navazující studium se mi tento rok jít nechtělo (sami poznáte proč, až budete psát svou bakalářskou práci), ale hledat si práci na plná úvazek také moc ne. A pak to přišlo. Moje skvělá spolužačka a kamarádka dostala super nápad - jet do Anglie jako Au Pair.

Hned po tom, co jsme na konci března/začátku dubna dopsaly svou bakalářskou práci, jsme začaly hledat rodinu. Měly jsme hned několik (a celkem i bláznivých) kritérií, jak by naše budoucí rodina měla vypadat:

• žádní novorozenci - alespoň já jsem miminko nikdy v rukách nedržela
• Londýn, při nejhorším poblíž Londýna
• dobrý plat
• a hlavně - rodina, která si nás vezme obě najednou. #jsmeblázni

A co se nestalo? Po pár nic moc inzerátech se nám ozvala jedna paní, která nám napsala, že si nás vezme obě! Takže jedeme spolu, do jedné rodiny. #ještěteďtomunevěřím

Mělo by to vypadat tak, že se budeme v péči o děti střídat a každou neděli budeme mít obě společné volno, abychom mohly někam vyrazit na výlety po okolí a podobně. Tím, že každá budeme pracovat jenom 3 dny v týdnu (a ano, jasně, půlí se nám tím pádem i plat), tak si chceme na ty další tři dny najít ještě nějakou brigádu. Snad to nějak výjde. Je nám jasné, že tam určitě nějak nezbohatneme, ale získáme nové zkušenosti, zlepšíme si jazyk a přece jenom si školu/práci alespoň o rok odsuneme. Zároveň víme, že nám bude hrozné smutno, že budeme brečet, než si na nové prostředí a lidi (a hlavně každodenní angličtinu) zvykneme, ale život máme proto, abychom si ho užili a podstupovali i nějaké výzvy. Z jedné strany se na to těším, ale z té druhé...no těšila jsem se více v březnu než teď :D

Právě jsme ve fázi zařizování posledních věcí, ale za chvíli už budu řešit jeden velký problém - jak nacpu celý svůj život do jednoho kufru a do jednoho příručáku? Jak se mám na 6 měsíců sbalit? Měly jsme si vybrat Maltu nebo Španělsko, třeba by tam nebyla taková zima, jaká bude o Vánocích v Anglii. Vlastně odlétáme už za pár dní. 8. září. Vracet se budeme právě až na přelomu března/dubna.

A jak to po tuto dobu bude s blogem? Nevím. Jistou představu samozřejmě mám - nepřestat blogovat a zásobovat vás články jak to jen půjde. Dopředu ale upozorňuji, že jich bude nejspíše méně, než bych chtěla a méně, než jste zvyklí. Možná se to nějak utřepe, uvidím, kolik budu mít času, ale ozývat se vám určitě budu! Napsala jsem a ještě napíšu několik článků dopředu, abyste ten můj prvotní časový šok (protože času asi opravdu bude málo) nezaznamenali. A snad to nějak společně zvládneme. Budu ráda, když mi do komentářů napíšete, jestli byste stáli o nějaké články ze života Au Pair a i nějaké třeba poznávací články z Anglie.


Zdroj obrázku



Z dnešního článku je to vše. Budu se na vás těšit zase příště! :)

Štítky: , ,