DIY or D-I-Don't: Fairy Jar

Hledáte nějakou činnost jak zabavit své děti nebo nějakou věc, kterou byste mohli obzvláštnit výzdobu své párty? Možná je právě toto DIY pro vás.

Vždy jsem obdivovala DIY, ve kterých hrála hlavní úlohu Mason Jar. Až jsem pak narazila na tento obrázek a měla jasno, toto musím taky vyzkoušet!


Photo Credit: bookscoffeandrock.blogspot.com

A tak tuto Fairy Jar spolu dnes vyzkoušíme. Bude to DIY nebo D-I-Don't?

Na vytvoření této Fairy Jar budeme potřebovat:
 • sklenici - nemám konkrétne Mason Jar, ale prostě sklenici, kterou jsem sehnala. Např. Pepco je prodává za 29 Kč
• nůžky
• třpytky
• svítící náramky - hvězdy celého DIY :) 

 
Začneme tím, že si otevřeme sklenici a vezmeme nůžky, kterými se pokusíme rozstřihnout náramky. Já si vybrala tyto žluto zelené, aby mi sklenice svítila krásně do modra. Chtěla bych vás upozornit, abyste si během tohoto DIY a manipulaci s rozstřiženými náramky rozhodně nešahali do očí a pusy. Náplň uvnitř je totiž jedovatá, mohlo by vás to na rtech a jazyku štípat. Náramky by se totiž neměly vůbec stříhat nebo krájet. Pokud jste mladší čtenáři, doporučuji, aby vám náramky rozstřihli rodiče. Jde to velmi ztěžka.


Poté, co ustřihnete náramek, stačí ho opatrně držet a klepat otevřenou stranou náramku do stěny sklenice. Opakujte tento proces s několika náramky, dokud nebudete mít sklenici "potečkovanou" podle vašich představ.


V této fázi jsem už byla spokojena s výsledkem. Proto jsem do sklenice nasypala třpytky, uzavřela jsem ji a trochu s ní protřepala.


No a máme hotovo, teď už jenom stačí jít někam, kde je tma :)


V tomto momentě to za mě bylo rozhodně velké DIY! Jenomže, sklenice nevydržela svítit věčně a po pár minutách úplně zhasla. Velmi dlouho jsem na internetu hledala, jak svítící náramky opět rozsvítit. Doporučovalo se dát je na noc do mrazáku, což jsem udělala, ale nepomohlo to. Dát sklenici (bez víčka!) do mikrovlnky, byl další tip, který ale bohužel také nepomohl. A tak se ptám...nevíte co s tím?

Tato Fairy Jar určitě funguje skvěle i s barvami, které po nasvícení svítí. Ale jak mám rozsvítit tu, ve které jsou bývalé svítící náramky? Toť otázka. Třeba mi někdo z vás poradí :)

Štítky: ,