Polsko & Kočičí kavárna

Ahoj Charmings!
Píšu vám poslední článek z mého týdne s Kristýnkou. Je středa, 27.7.2016 a my se zrovna vrátily domů z Českého Těšína. Věřím, že spousta čtenářů z Ostravy a okolí bude toto místo znát. Je to místo na hranicích s Polskem, kde mají skvělé trhy s věcmi za pár korun. A samozřejmě také i dražší věci. My tam hlavně chodíme pro bonbóny a sem tam koupíme i nějaké ovoce.


Tržnice u hranic je skvělá i proto, že se na ní dá platit korunami, takže nemusíte s penězi do směnárny. Pokud chcete jít ale dál, nachystejte si už polskou měnu. Výhodou je i to, že je na každém rohu směnárna. Já na trhu dnes pořídila pouze dvoje bonbóny - kilo za 110 a 120 Kč a borůvky, které stály pouze 25 Kč. Tyto bonbóny můžu jedině doporučit, kupovala jsem je asi už po čtvrté. :)


Ve směnárně (polsky - Kantor) jsme vyměnily peníze a vydaly se dál do města. Podívaly jsme se do polského Kauflandu a hlavně Rossmannu, kde mají hodně jiných lepších věcí než u nás v ČR. Což nechápu, protože původně jsem myslela, že co se týče kosmetiky, jsme na tom o trochu lépe, než právě Poláci. Mají obrovský výběr i z balzámů na rty, které dělají i v roztomilých baleních. Asi budu muset do Polska v srpnu ještě jednou, protože mě mrzí, že jsem si nakonec nějaký ten balzám přece jenom neodnesla.

Cestou zpátky jsme se vydaly do mé oblíbené kavárny v polském Těšíně - do Cukrárny Bajka, kterou najdete nedaleko polských trhů, když půjdete po schodech nahoru do města. Většinou je úplně plná, že si ani není kam sednout, dnes tam bylo místa dost. Asi byli všichni u vody. Daly jsme si kafe a zákusek, jako vždycky. Nakonec jsme neodolaly ani zmrzlině - moje byla s příchutí kiwi.


Poté jsme se vydaly už jenom na vlak, kterým to trvá do Ostravy asi 40 minut.


Zbytek dnešního dne se nese v takovém odpočinkovém duchu, kdy Kris nabírá síly na zítřejší odjezd domů. Celkově těch 8 společných dní šíleně uteklo a už teď se nemůžeme dočkat, až se znovu uvidíme. A taky už teď se těším do Prahy, ze které jsem pryč jenom pár dní a už mi chybí. Měla bych se tam asi odstěhovat, protože je to moje oblíbené město a moc ráda se tam vracím.

Teď už je ale čtvrtek, 28.7.2016 a Kris mi právě odjela vlakem zpátky k ní domů, do Prahy. Dneska jsme stihly už jenom navštívit kočičí kavárnu jménem Čauky Mňauky, která je v Ostravě otevřena teprve pár měsíců. Bylo to tam opravdu fajn, takže návštěvu rozhodně doporučuji. Ceny jsou i mnohem lepší, než bych v takové kavárně čekala :) Dala jsem si Frappé a také melounovou limonádu, která byla opravdu výborná.


Tohle je už z této série článků vše. Doufám, že se vám líbila a že jste dostaly i několik tipů, kam se podívat, ať už po Praze a okolí nebo Ostravě a okolí. Mějte se krásně, uvidíme se u dalšího článku! :)

Štítky: , ,