Učení nemusí vždy znamenat i mučení

Je to už pár měsíců, co se mi podařilo úspěšně složit státnice a tím i zakončit mé vzdělávání. Alespoň na nějaký čas. Možná se ještě ve mě hne nějaký hlas, který bude trvat na tom, aby se ze mě stala přece jenom i Mgr. Každopádně teď budu mít minimálně rok pauzu. Jenomže jak je známo, nemusíte se vzdělávat pouze ve škole. Existuje i způsob vzdělávání, který vám zaručí místo ve vaší posteli nebo sedačce, s hrnkem kávy na stole. Jedná se o online vzdělávání. A takové nabízí např. VímVíc.cz


Tento portál nabízí online video kurzy, webináře i odborná školení. Můžete si vybrat kurzy ze všech možných oblastí - zdravé stravování, cvičení, marketing, youtube apod. Některé kurzy mají ceny do pár stovek, některé jsou zdarma a cena jiných se pohybuje okolo tisíce, dvou až tří tisíc korun. To jsou především kurzy, které se týkají např. blogování, internetu, počítače atd. Těžko říct, proč to tak je, možná právě proto, že tyto oblasti se lidé chtějí naučit nejvíc. Nebo alespoň mám takové menší podezření :) Samozřejmě tam je ale i kurz týkající se horoskopů, řečnictví apod. Asi to tak bude. Přece jenom, když se chcete naučit něco, co budete využívat třeba i celý svůj život ve vašem zaměstnání, asi to musí být trochu dražší, než kurz, ve kterém si zkusíte jednou šití a pletení, kdy nakonec odložíte jehlice někam do skříně :)

Měla jsem možnost si jeden z těchto kurzů vyzkoušet a povědět vám, jak jsem s ním byla spokojená. Protože jsem blogerka, vybrala jsem si kurz "Jak psát blog, kam se lidé vracejí v zástupech". Velmi mě zaujal, také i proto, že můžu s časem zhodnotit výsledky a přínos tohoto kurzu.


Kurz je tvořen z 15ti lekcí a vede ho Jan Markel. Jedna lekce má v průměru asi 8 minut. Ráda bych řekla, že i přes to, že bloguji už víc jak tři roky, zjistila jsem díky kurzu spoustu užitečných věcí, o kterých jsem neměla předtím tušení. Možná jste si už i všimli, že zkouším psát články trochu jinak, než dřív. Projevilo se to zatím nejspíše v některých nadpisech a úvodních větách článků, ale hodlám blog dále zlepšovat i podle tipů právě od Honzy.
Zapsala jsem si vše důležité, ale musím říct, že i bez toho si celkem pamatuji skoro vše, co bylo v těchto 15ti lekcích řečeno. Vše bylo jasné, srozumitelné a hlavně k věci. Spousta věcí byla uvedena i na příkladech, pro lepší představivost. Takže za to taky palec nahoru.


Jestli kurz fungoval, tak jak slibuje, zatím bohužel říct nemůžu. Uvědomuji si totiž, že má snaha může trvat i několik měsíců, než se výsledky dostaví. Ale rozhodně kurz chválím. Jak už jsem psala, vše bylo jasné, srozumitelné a navíc v pohodlí domova. Výhodou také je, že si můžu kurz kdykoliv opět přehrát. Jediné mínus bych asi dala té ceně. Pokud mám být upřímná, kdybych měla za tento kurz dát dva tisíce, asi by mě to odradilo. Myslím, že by si kurz koupilo více lidí, kdyby byl levnější. Na druhou stranu ale musím uznat, že jsem se díky kurzu dozvěděla věci, které jsem nevyčetla ani nikde na internetu.

Za sebe můžu tyto online kurzy jedině doporučit. Je pak na vás, jestli vám za to ta cena stojí, nebo ne. Jak jste na tom vy s online vzděláváním? Za vás ano nebo ne? :)

Štítky: ,