10 věcí, které nikdy neříkat budoucí Au Pair

V jednom z mých minulých článků jste se mohli dozvědět, že za pár dní odlétám do Anglie, kde budu půl roku pracovat jako Au Pair. Jaké to tam bude sice ještě vědět nemůžu, ale už teď vám můžu říct, že mě nebaví poslouchat ty řeči většiny mých známých. Lépe řečeno - nebaví mě odpovídat na jedny a ty samé stupidní otázky pořád dokola. A jaké, že to jsou?

Zdroj obrázku

1. A ty se jako nebojíš jít mezi cizí lidi? 
Bojím, ale život je od toho, abychom překonávali výzvy :) 

2. A co létání? Nebojíš se?
Všichni, kteří mě pořádně znají ví, že mám ráda létání, ale mám z něj i respekt, protože se bojím, že to letadlo s námi prostě spadne. Takže ano, trochu se bojím i tohodle.

3. A co když budeš mít hroznou rodinu? 
Tak uteču ke kamarádce, která žije v Londýně a asi si najdu novou rodinu? Stát se může všechno. Ale co když hrozná nebude? ;)

4. Nebude ti smutno?   
Komu by nebylo smutno, když poletí na půl roku pryč od své rodiny, přátel a domácího mazlíčka? Bude. Vím, že budu brečet a že si budu přát se vrátit domů. Ale co když to tak bude jenom ze začátku a zbytek půl roku si užiju tak, že budu brečet i při odjezdu domů? 

5. No já bych nikam neletěla, jak jsou všude teď ti teroristi...
Bohužel bych se vsadila, že jsou někteří i u nás v Česku a je to pouze otázkou, že se něco stane. Neměli bychom se nechat jimi zastrašit a přestat kvůli nim cestovat a žít naše životy. Stejně tak se může stát, že výjdu na ulici a nějaký opilý blázen to do mě napálí, takže...samozřejmě, že se teroristů bojím, ale nepřestanu kvůli nich žít. Buď prostě budu ve správný čas na správném místě, nebo nebudu. Je to osud.

6. A co tvůj přítel? Nevadí mu to?
Nevadí. Protože žádný není. A teď vážně. Tato otázka se sice netýká mě, ale dostává ji moje kamarádka, která jede se mnou. Protože ta přítele má. Nevadí mu to. A pokud jejich vztah nevydrží tuhle půlroční pauzu (když nepočítám sem tam nějakou návštěvu), tak asi za moc nestojí.

7. A ty umíš perfektně anglicky? 
Perfektně samozřejmě že ne. Hlavní je, že se nějak domluvím. A jedu tam právě proto, že chci tu angličtinu umět perfektně.

8. Ale vždyť teď byl Brexit a Velká Británie vystoupila z EU, nemusíš mít nějaké vízum?
Bude to trvat ještě minimálně dva roky, než Velká Británie všechno ohledně vystoupení z EU vyřeší. Takže stále tam ještě jsou.

9. Ale Britové teď nemají rádi cizince a přistěhovalce...
To sice v dnešní době nemají, ale moc dobře ví, že někdo tam musí dělat práci, za kterou by Brit ani nevstal z postele.

10. A to se jako půl roku neuvidíme?  
Taky mě to mrzí, ale pokud si nekoupíš letenku do Londýna, tak asi ne hele... :(

Tak tohle bylo 10 věcí, které neříkat budoucí Au Pair. Moc dobře tohle totiž všechno víme a myslím, že i vy dopředu tušíte, jak vám na tyto otázky odpovíme. Tak proč se víc v tom ještě máchat? Ani nám Au Pair nedělá dobře to, že budeme na takovou dlouhou dobu odjíždět pryč. Ale vybraly jsme si to, chtěly jsme to zkusit takže...jsme ochotny všechno tohle podstoupit :) Další Au Pair článek by měl být už z Anglie, tak doufám, že bude všechno v pořádku. Letím totiž už za pár dní, 8. září. 


 

Štítky: , ,