První měsíc v Londýně

Ahoj všichni!
Je to skoro už měsíc, co jsme se rozhodly opustit host family v Tonbrigde a přestěhovat se do Londýna k mé kamarádce. Naposledy jsem se tuším zmínila o tom, jak začínám pracovat v restauraci. A tuto sobotu už to budou čtyři týdny, co tam pracuji a jsem za to hrozně šťastná.

Je to opravdu to nejlepší místo, kde jsem mohla dostat práci. Ok, arabská restaurace, každý by se zalekl, ale lidé jsou tam opravdu skvělí. Otázkou je ale proč? Možná proto, že jsem tam jediná blondýnka mezi samýma snědýma klukama? "Everybody in work felt in love with you, Lucy" tohle mi včera oznámil manažer na jeho oslavě narozenin. Ano, byla jsem na oslavě narozenin mého šéfa. A kouřila s ním vodní dýmku, tohle by se v Česku opravdu nestalo.

"Nikdy bych nedovolil, aby jsi spala v Hyde Parku". Tohle mi řekl kolega, u kterého právě s Luckou bydlíme. Zadarmo. Proč? Jsme tady sice jenom na chvíli, ale stejně... "Kolik ti máme zaplatit?" "Nic, jste slečny, navíc ty jsi má kolegyně z práce". Ale včera mi řekl "Kdyby jsi nebyla tak mladá, tak bych do tebe šel". Vím to už dávno, podle toho jak se na mě v práci dívá. A i to je ten důvod, proč se chci zase přestěhovat někam jinam.

Každopádně, Londýn je nádherné město, to vím už dávno. Zatím jsem sice viděla Big Ben maximálně z vlaku (myslím tento rok, Londýn jsem totiž navštívila už před 5 lety), ale věřím, že i tam se někdy v mém day off podívám.

Pokud ale někdy budete v Londýně, určitě nezapomeňte navštívit Camden Town. Opravdu krásná a neuvěřitelná část Londýna, o které jsem neměla do nedávna ani tušení.


No a taky jsme stihly už i typickou anglickou snídani :)


A jak se máte v poslední době vy? :)

Štítky: , , ,