23 narozeninových faktů z Londýna

Krásný pátek všem! :)
Opět se po roce setkáváme u narozeninového článku. A ano, z jeho názvu můžete celkem lehce odvodit, že ode dneška už musím jako svůj věk udávat číslo 23 :) Rozhodla jsem se pro vás vypotit 23 faktů, které se mě tady v Londýně týkají, takže mi prosím držte pěsti, ať se to povede.


1. Nikdo mi neřekne jinak než Lucy, Luss, Lusinka nebo Lucia, protože nikdo neumí správně vyslovit mé jméno. Kromě mého přítele.
2. Přítel pochází z Íráku.
3. Umím napočítat do deseti v Arabštině. A taky pár dalších slov.
4. Miluju arabský chleba a bojím se, že po něm začínám pěkně kynout.
5. Nechala jsem si tady píchnout piercing, vlastně rovnou dva.
6. Miluju svou práci a hlavně lidi, kteří pracují se mnou. Všichni jsou Arabové, až na jednoho Čecha, s kterým si naopak nerozumím vůbec.
7. Pořád neumím přecházet přes cestu. Ani po skoro třech měsících jsem se nenaučila, že v Anglii se musíte nejdříve podívat doprava a až pak doleva.
8. Takže mi někdo zachránil život už tak 6x, když mě stáhnul z cesty.

9. Povedlo se mi ztratit 50 liber během 10 minut, co jsem byla venku. Prostě jsem z kapsy vyhodila 1500 Kč jako lusknutím prstů.
10. Pořád oddaluju měsíce odjezdu domů. Původně to měl být konec března, pak dubna, května a nakonec uvažujeme, že bychom mohly jet domů v srpnu nebo až za rok.
 11. Nedovedu si představit, že bych měla někdy začít pracovat v České republice, protože ti lidé tady a peníze, to je úplně jiný svět. I když je všechno v přepočtu samozřejmě dražší.
12. Skoro každý den se v práci říznu do ruky nebo prstu. Ne, že bych se chtěla nějak sebepoškozovat, ale vytvářím ovocné talíře a jsem hodně "šikovná".
13. Když jsem měla v Česku brigádu a končila jsem v půl 10 večer, hrozně mi to vadilo. Teď končím každý den kolem půlnoci a ani si nestěžuji.
14. Už si jako kulisu začínáme pouštět Arabic music. Asi jsme s nimi opravdu hodně v kontaktu :D
15. Bydlím na úplně úžasném místě. Fitko dvě minuty od domu, Tesco deset vteřin. Starbucks minutu, Costa dvě. A pak nemáme utrácet!
16. Chodím plavat. I když jsem bazény vždy nesnášela.

17. Ochutnala jsem jogurt (Ayran) se solí a slané chipsy s jogurtem. Arabové mají opravdu zvláštní chutě.
18. Nevědomky jsem ochutnala i bíčí koule a pobavila tak všechny mé kolegy v práci svým výrazem, když mi řekli, co jsem to právě snědla.
19. Už dvakrát se mi podařilo jednoho a toho samého kolegu v práci polít. Poprvé chilli omáčkou, podruhé vodou a vínem. Musí mě milovat :D
20. A také jsem už rozbila talíř, láhev a misku s chilli omáčkou. Ach to chilli.
21. Nevím, jestli v Londýně roztahujou žaludky, ale pořád tady mám hlad.
22. Překonat strach a odjet do Anglie (i když původně jako Au pair) bylo to nejlepší rozhodnutí jaké jsem kdy mohla udělat.
23. Miluju to tady :)

Štítky: , , , ,