Vánoce a Nový rok v Londýně

Ahoj všichni!
Pokud si pamatujete můj článek 1001 cílů za 101 dní, určitě víte, že jedním z mých cílů bylo oslavit Vánoce v cizí zemi. A v roce 2016 se mi to povedlo.

Bylo to úplně poprvé, co jsem slavila Vánoce bez své rodiny. Nejdříve jsme vůbec netušily, co podnikneme. A navíc, v Londýně se 24. prosince úplně normálně pracuje, jelikož se v Anglii dávají dárky až 25. prosince ráno. Takže mezitím, co jste koukali na Popelku a měli v sobě už polovinu bramborového salátu, já jsem pracovala v celkem přeplněné restauraci. Jedinou výhodou toho všeho bylo, že jsme zavírali už v 10 večer, protože 25. prosince autobusy prostě celý den nejezdí, takže abychom se všichni stihli dostat domů.

S kamarádkama jsme si stihly udělat bramborový salát ještě předtím, než jsme musely jít do práce, ale alespoň se nám krásně do dalšího dne uležel. K tomu jsme si ještě daly luxusní jahody v čokoládě a skleničku vína. A pak hurá na Štědrý večer do práce.


Jak jsem už zmínila, skončila jsem v 10 hodin. A s mou nejlepší kamarádkou a našim spolubydlícím jsme měli naplánovanou malou vánoční párty. Abyste tomu správně rozumněli, myslím tím trošku vínka, nějaké zobání a předávání dárků. A taky trochu cukroví, které mi mamka poslala společně s dárky. A balíček od ní mi přišel přesně na Štědrý den ráno :))


25. prosince jsem naštěstí měla volno, takže jsem nemusela řešit, jak se dostanu do práce, když nejezdí autobusy. Právě naopak, ještě jsme se s Luckou sebraly a jely k naší kamarádce, kde jsme si opět daly trochu cukroví, dárků a náš den předem udělaný bramborový salát. A po tom, co chudák Lucka musela jít do práce, my s Dančou jsme se koukaly na Sám doma. Bez Kevina to prostě nejsou Vánoce :)

Co jsem taky na Londýně o Vánocích milovala, byla ta krásná vánoční výzdoba všude, kam se podíváte. A ta přetrvávala i chvíli po oslavě Nového roku. Ten jsem ale bohužel moc neslavila. Opět jsem byla v práci a i když jsme zavírali o hodinu dřív než obvykle, nestihla bych už dojet se podívat někam na ohňostroj. A tak jsem opět jela k Danči a oslavily jsme to akorát tak čajem a povídáním. Bobek totiž byla na antibiotikách.


Takže takové byly moje Vánoce a Nový rok v Londýně. Omlouvám se, že vydávám článek až teď, ale v noci mi došlo, že jsem se s vámi o to vůbec nepodělila. Tak snad se vám článek líbil.
Hezký den všem!

Štítky: , , ,