Několik míst, která v Londýně musíte navštívit

Krásný den všem!
Už je to téměř půl roku (neuvěřitelné, jak ten čas letí!), co jsem se přestěhovala do Londýna. Hlavní mou náplní je samozřejmě práce, ale i přes to, jsem už stihla objevit plno krásných míst, která byste během návštěvy Londýna rozhodně neměli vynechat.

Big Ben, London Eye a další "povinnosti"
Kdo byl Londýně a neviděl Big Ben, London Eye a Tower Bridge, jako by tady vůbec nebyl. Big Ben a London Eye vidíte více méně z jednoho místa a Tower Bridge je procházkou kousek dál. A pokud budete chtít mít ještě větší zážitek, rozhodně se běžte podívat na vrch Londýnského Oka. To se mi za poslední půl rok sice ještě nepovedlo, ale na "Oku" jsem byla před 6 lety, když jsem byla v Londýně poprvé.


Buckingham palace a Hyde Park
Další "povinná" zastávka. Největší královská pracovna na světě a londýnská rezidence královny Alžběty II. Sídlí kousek od Green Parku a Hyde Parku, který byl na podzim krásný a v létě musí být ještě krásnější. A co je na něm nejlepší? Nejspíše ty veverky, které jsou tak zvyklé na lidi, že vám přiběhnou klidně až k nohám :)


Al Sultan restaurant
Trošku malá vsuvka, kdyby jste náhodou dostali hlad. Já jsem v této restauraci prakticky šestkrát do týdne. Ano správně, je to místo, kde pracuji už téměř 6 měsíců. Jedná se o arabskou restauraci, právě v okolí Hyde Parku. Večeře vás tam sice výjde poněkud dráž, ale ochutnáte jídla, ke kterým se zase jen tak nedostanete. A pokud máte rádi shishu, nebo-li vodní dýmku, taky si příjdete na své :)


Oxford Street
Nejslavnější ulice Londýna a to pravé pro všechny shopaholiky. Najdete tam jak levnější obchody (H&M, Primark), obchody střední kategorie (Zara, Body Shop, Forever 21, New Look), tak i ty nejdražší (Rolex, nebo obchodní dům Selfridges, ve kterém jsou značky typu Chanel, Gucci, Guess nebo Urban Decay)


Madame Tussauds
Aneb muzeum voskových figurín na Baker Street. Co víc k tomu říct? Pokud chcete mít fotku s Rihannou, Justinem Bieberem, Kim Kardashian nebo Zoellou, běžte se podívat tam :)


Camden Town
Naprosto úžasná čtvrť, plná obchodů a marketů, kde si vybere každý. A tím myslím opravdu každý. Všechny styly hudby a oblékání. Přesně to je Camden Town.


Z dnešního článku je to vše. Budu ráda, když mi do komentářů napíšete, jaké další články na téma Londýn byste uvítali a když mi dáte vědět, jestli jste na některém z těchto míst už byli :)

Štítky: ,