Co je v mém iPhone 5?

Ahoj všichni!
I já jsem se rozhodla napsat velmi populární článek a to "Co je v mém iPhone". "Pětku" vlastním už půl roku a celkově si iPhone nemůžu vynachválit. Asi jenom těžko by se mi vracelo zpátky z nějakému "androidímu" telefonu, ale to jsem trošku odbočila. Teď už k obsahu článku.

Takto vypadá můj telefon, když je zamčený. Mám ráda marble vzor a různé motivační nápisy, takže tato tapeta byla jasnou volbou.


Jak můžete vidět, na první stránce mám všechny základní aplikace. Využívám z nich nejvíce samozřejmě Fotoaparát, Mapy, Poznámky, App Store a Safari, což je internetový prohlížeč pro iPhone.


Druhá stránka je zároveň i poslední, ale probereme si ji podrobně. Ve složce Extra se nacházejí různé blbosti, které tam naházel už iPhone a já z nich nevyužívám snad ani jednu. Možná tak Najít iPhone je fajn aplikace, ale snad ji nebudu nikdy potřebovat.


Dále můžete vidět všechny sociální sítě jako je Facebook, Messenger, Instagram, What's App, Twitter a Snapchat. Tady snad nemusím ani nic představovat.

Další složkou je Blog, kde mám tři aplikace na správu blogu. Ten ale nerada spravuji přes telefon, takže tyto aplikace mám pouze v případě nouze.


Youtube také představovat nemusím. Dále mám v mobilu Gmail a Email od Seznamu. Jak vidíte, asi bych měla maily pročítat (nebo mazat?) častěji.

Další složkou je Hudba. Využívám všechny tři aplikace, nejvíce Free iMusic, protože můžu poslouchat hudbu i bez připojení k internetu, což se hodí nejvíce asi na cestách. Spotify jsem měla ráda dříve, než jsem objevila offline přehrávač. A Shazam je jedna z mých nejoblíbenějších aplikací. Pokud nevíte o co jde, Shazam je užitečný, pokud někde v rádiu nebo obchodě slyšíte písničku, která se vám líbí, ale neznáte její název. Shazam si ji poslechne a vyplivne vám název a interpreta písničky.


Mám taky i hromadu aplikací na úpravu fotek. Nejraději z nich však mám VSCO, ve které upravuji všechny fotky, které přidávám na Instagram. Dále v této složce mám i aplikace na tvorbu koláží.
Aplikací na úpravu fotek je spousta, je jen na vás, které vyzkoušíte.


V další složce mám random mix úplně všeho. Nevěděla jsem, jak složku pojmenovat, tak jsem do názvu dala pouze Emoji opičku.
Countdown je aplikace, která odpočítává dny do nějaké významné události (např. kolik dní zbývá do koncertu vaší oblíbené kapely apod.), Apetit jsou recepty, Starbucks představovat snad ani nemusím, Superdrug je drogérie tady v Londýně, Fever je skvělá aplikace, která vám vyhledá různé události a koncerty ve vašem okolí a Gumtree jsem využívala, když jsem si hledala bydlení.


Další složkou je Cestování. Been App je aplikace, do které si zapisujete země, které jste kdy navštívili. Je to podobné jako škrtací mapa. IDOS zná snad každý. Využívám ho samozřejmě jenom, když jsem v Česku. Bus London mi ukazuje v kolik hodin mi jede autobus. Uber je něco jako taxík, už jsem ho párkrát využila. Pražáci určitě znají. A pak dva překladače.


Další dvě aplikace (Barclays a Pingit) slouží k bankovnictví. Monster je aplikace určená k promazávání přebytečného místa v telefonu.

Poslední složkou jsou hry. Nehraju hry moc často, ale mám pár stažených, pro případ nudy a nepřístupu k internetu. Draw Classis je hra, která vyžaduje připojení k internetu, kdy dostanete něco za úkol nakreslit a druhá strana musí uhádnout, co to je. PixWords znají asi všichni, Candy Crush také. Co možná neznáte, je Backgammon (česky Vrhcáby), které mě naučil hrát kamarád. Je to vlastně jediná desková hra, ke které mám teď přístup a pro trénink jsem si ji stáhla i do mobilu. Pokud začnete rozumnět pravidlům, určitě vás tato hra chytne. Pak už mám jenom poslední dvě hry - Cooking Fever (protože mě tyhle hry děsně baví, i když je mi 23 let, asi z toho nikdy nevyrostu) a 100 Rooms, což je Escape hra, která vás zabaví na opravdu hodně dlouhou dobu.


A z mého telefonu je to už opravdu všechno. Budu ráda, když mi dáte tip na nějaké další aplikace, které si myslíte, že jsou užitečné nebo na nějaké aplikace či hry jen tak pro zábavu. Budu se těšit na vaše komentáře! :)

Štítky: ,