Jak se mít ráda v pěti jednoduchých krocích


Se svým sebevědomím jsem měla dlouho problémy. A ještě pořád není na takové úrovni, jak bych si sama přála. Všechno je to otázkou času a určitého osobního rozvoje. A možná i určitých "drobností", které vám mohou trošku pomoci. A ty jsem se právě rozhodla sepsat v dnešním článku.


1. Mít kolem sebe skvělé lidi 
Řadím to na první místo, protože mi tento bod příjde prostě nejdůležitější. Ve vašem životě nepotřebujete někoho, kdo vás neustále ponižuje a ničí vaše sebevědomí. Takové lidi ze svého života prostě vyškrtněte. Obklopte se raději někým, kdo vás bude podporovat  nebo se vám snažit jakkoliv pomoci. Je fajn mít mnoho přátel, ale ještě lepší je mít kolem sebe pár opravdových přátel a rodinu.

2. Najít svůj styl
Ať už v úpravě vlasů, makeupu nebo styl oblečení. Když budete nosit věci, ve kterých se cítíte dobře, budete tak na venek i působit a vaše sebevědomí se mnohonásobně zvětší. Já našla svůj styl až hodně pozdě, v podstatě v době, kdy jsem se odstěhovala od rodičů a začala vydělávat vlastní peníze. Koupila jsem si pár kousků oblečení, na které bych kdysi sama neměla, nebo bych si jich nemohla dovolit tolik a začala je kombinovat. A našla jsem se v nich. Ne nadarmo se říká, že šaty dělají člověka.

3. Vydělávej peníze 
Rozhodně tím teď nechci říct, že peníze jsou zárukou štěstí, ale určitě vám zvedne sebevědomí, když si budete moct pořídit cokoliv, co v obchodě uvidíte. Dost vám to pomůže i co se týče vaší nezávislosti. Je mnohem lepší, si peníze vydělat a něco si koupit, než škemrat o peníze rodičů a za ně si něco koupit. Víc si peněz začnete vážit a toho daného produktu nebo kousku oblečení také. A sami sebe jako člověka.

4. Udělej si ze sebe srandu
S tím ještě občas bojuji, ale snažím se na tom pracovat.  Tancovat na party hudbu, zpívat před ostatními a prostě se odvázat. Není na tom nic špatného. Život bychom si měli užívat každou minutou, protože nevíme, která bude naše poslední.

5. Usměj se na sebe v zrcadle a za něco se pochval
Samochvála sice smrdí, ale troška jí je také potřeba. Povedl se ti makeup? Líbí se ti, jak jsi nastylovala dnešní outfit? Pochval se! A nezapomeň se na sebe usmát, hned se ti ten den bude více dařit :)
Doplnily byste mě ještě něčím, dámy? :)

Budu se těšit zase příště.
Lucie

Štítky: ,