Urban Decay Naked Recenze


Ano, já vím. Jsem pravděpodobně poslední bloggerka na světě, která ještě neudělala recenzi na Naked paletku od Urban Decay. Jestli ale čtete můj blog už od jeho začátků, určitě víte, že tato paletka byla můj sen už prostě několik let a konečně je tady. Konečně jsme kamarádky. Ale jak moc velké, to se dozvíte už v dnešním článku.

Hodně dlouho jsem váhala, kterou z Naked paletek koupit. Už jsou tři + Smokey + Heat. Nakonec jsem zvolila tu původní originálku - jednak kvůli jejímu semišovému (je to semiš?) balení a také proto, že je to prostě originál, kterým to celé všechno začalo.


Balení je naprosto nádherné, ale hodně nepraktické - přichytí se na něj totiž úplně všechno. Paletku používám teď opravdu denně a musím uznat, že už bohužel vypadá tak krásně, jako na začátku. Možná ale s trochou snahy se to dá ještě zachránit. Nejdůležitější je stejně přece jenom obsah paletky.


Paletka obsahuje dvanáct teplých krásných odstínů, které sednou snad každé slečně a ženě. Rozhodně s nimi nemůžete sáhnout vedle. Stíny jsou to opravdu univerzální. 

Součástí balení je i velké zrcadlo. Pokud vám nevadí tahat s sebou velké paletky, rozhodně bych se nebála si ji vzít na cesty. Uděláte s ní jak neutrální, tak i dramatické velké kouřové oči na párty. V paletce naleznete také štětec. Vlastně dva. Dají se použít v případě nouze, ale určitě jsem pracovala už i s lepšími.


No a teď můžeme přejít k tomu, co vás zajímá asi nejvíce - pigmentace jednotlivých stínů. Řekla bych, že jsou pigmentované dobře - hlavně tedy ty tmavší barvy, což se dá očekávat. Světlejší odstíny, tedy ty matné, trošičku pokulhávají, ale i přes to vám udělají pěknou službu. Můžete posoudit podle fotek samy.


Výdrž stínů je docela dobrá. Já mám na sobě make-up skoro každý den okolo 12 hodin, takže jsem na to docela náročná. Co jsem zatím vypozorovala, stíny dají opravdu skoro celý den, ale po těch 10 hodinách už začnou celkem zalézat do očního ohybu (pod každé stíny používám bázi) a postupně se z oka vytrácet. Ráda bych ještě vyzdvyhla, že se při líčení s nimi pracuje krásně. Téměř vůbec neopadávají a krásně se do sebe ztrácí.

Pokud bych měla paletku zhodnotit celkově a v porovnání s jinými paletkami od Urban Decay, tak si myslím, že je celkem v pohodě, ale rozhodně bych našla v jejich řadách lepší. Myslím, že barevné paletky (např. Vice 3, Vice 4 a nebo Moondust) jsou na tom o něco trošičku lépe. Zvažujete-li koupi pouze jedné paletky od UD, volila bych asi jinou, výraznější, ale pokud chcete pouze tuto jednu a nevíte, jestli se ty peníze za ni vyplatí - tak ano, vyplatí.

Z dnešní recenze by to bylo vše, budu ráda, když mi dáte vědět, jak se vy stavíte k těmto Naked paletkám od Urban Decay :)

Budu se těšit u dalšího článku.
Lucie

Štítky: , ,